NYAKÓ ISTVÁN (MSZP): Igen, beszéljünk róluk is, hiszen rájuk is rossz fényt vet az, ami történt, meg azokra az emberekre, akik megkapták ezt a díjat, bemocskolta azt a becsületet, amit ők kiérdemelhettek volna akár öntől, akár egy másik kormánytól.

Azt mondja, hogy nem tudják visszavenni a díjat, de hát önök olyan találékonyak, tisztelt miniszter úr, amikor jogcsorbításról, mondjuk, egyházakról van szó - találjanak ki valamit! Nem illik oda ez a díj! De ha már elismerte a felelősségét, akkor egy-két dolgot hadd kérdezzek.

Melyik volt az a testület, amelyik ezt a díjat felterjesztette? Tudjuk a neveket, tudjuk a testületet - mi a személyi konzekvencia? Ki az az ember, aki beengedte az ön íróasztalára aláírás végett ezt a listát, amin ez az ember szerepelt? (Ertsey Katalin: Halász János!) Ezt az embert is tudjuk: Halász Jánosnak hívják. Hol a személyi konzekvencia?

És végül, ha senkit nem von felelősségre, akkor magába nézzen, hiszen valaki aláírta ezt a papírt, mégpedig ön, tehát a végső következtetésként a végső felelősség az öné - hol a személyi konzekvencia, miniszter úr? Ezt kérdezi mindenki. (Közbeszólások a kormánypártok soraiból: Nem mindenki!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage