ELNÖK: A melléklet elválaszthatatlan része az előterjesztésnek, egyébként pedig a plenáris ülésen a szavazásra bocsátott kérdések házszabályszerűségéről nincs mód vitát nyitni. Ezt az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság ülésén van lehetőség előzetesen megtenni, amikor ott az ezzel kapcsolatos ajánlásról adott esetben ön észrevételt tehet.

Tisztelt Országgyűlés! A Jobbik kérése alapján most az ajánlás 5. pontjáról szavazunk. Ebben Kepli Lajos azt kezdeményezi, hogy a koordinációs testületben civil delegáltak is részt vegyenek. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 42 igen szavazattal, 251 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.

Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk, a zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény, valamint a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala és lehetőség szerint a zárószavazás. Bartos Mónika képviselő, Fidesz, önálló indítványát T/10132. számon, a fenntartható fejlődés bizottságának ajánlását T/10132/4. számon kapták kézhez.

Az előterjesztői zárszó már elhangzott, most a határozathozatal következik. Az ajánlás 1., 2. és 3. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezeket az előterjesztő sem támogatja, de a Jobbik az ajánlás 1. pontjáról szavazást kért. Most erről döntünk. Ebben Magyar Zoltán a 2. §-ban a törvény 83. §-ának kiegészítésével hatósági kötelezettséget terjeszt elő. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 40 igen szavazattal, 262 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.

Mivel az Országgyűlés egyetlen módosító javaslatot sem fogadott el, most a Házszabály 106. § (8) bekezdése alapján sor kerülhet a zárószavazásra.

A határozathozatal előtt megkérdezem, hogy a kormány álláspontját ki kívánja ismertetni. (Nincs jelentkező.) Várom, hogy a Házszabálynak megfelelően legalább a zárószavazás előtt a kormány illetékes képviselője nyilatkozzon, adott esetben elegendő a "támogatás - nem támogatás", hogy tudja orientálni ezzel a szavazást. Megadom a szót Rétvári Bence államtitkár úrnak.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage