ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Tisztelt Országgyűlés! Mivel több felszólaló nem jelentkezett, a záróvitát lezárom. Megkérdezem Czomba Sándor államtitkár urat, kíván-e válaszolni. Államtitkár úr jelzi, nem kíván válaszolni.

Tisztelt Országgyűlés! Most a módosító javaslatokról határozunk. Ezt az előterjesztő nyújtotta be, elfogadása egyszerű többséget igényel. Kérdezem önöket, elfogadják-e az ajánlás 1. pontját. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 236 igennel, nem szavazat nélkül, 68 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Az egységes javaslat 68. §-a tartalmazza a sarkalatos rendelkezések körét. Ezek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Erre figyelemmel a határozathozatalra két részletben kerül sor.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az egységes javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit a sarkalatossági záradék alapján. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 236 igen, 1 nem szavazattal, 70 tartózkodás mellett az egységes javaslat minősített többséget igénylő részét elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő részét. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 237 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 70 tartózkodás mellett az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő részét elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a pénzügyi konglomerátumok kiegészítő felügyeletéről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/11102. számon, az egységes javaslatot pedig T/11102/5. számon kapták kézhez. Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, záróvitára is sor kerül. Kezdeményezem, hogy ezeket összevontan tárgyaljuk meg. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többséggel a javaslatot elfogadta.

Megnyitom a záróvitát a T/11102/7. számú ajánlás 1. és 2. pontjaira. Megadom a szót Z. Kárpát Dániel képviselő úrnak, Jobbik-képviselőcsoport.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage