ELNÖK: Köszönöm, jegyző úr.

Tisztelt Országgyűlés! Most az előterjesztő által támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e ezeket, a külön szavazásra kért indítvány kivételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 303 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most a külön szavazásra kért indítványról és ennek alternatívájáról határozunk.

Az ajánlás 6. és 7. pontjaiban alternatíva található a törvényjavaslat 8. §-ában a törvény 230. § (4) bekezdése módosítására. Az alaprendelkezés a végrehajtó működésének ellenőrzésének szabályait tartalmazza.

Először Lamperth Mónika javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 6. pontja szerint. Az MSZP kérésére szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 50 igen szavazattal, 262 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Most az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 7. pontja szerint. Az előterjesztő támogatja, az MSZP kérésére külön szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 265 igen szavazattal, 43 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Most a további módosító javaslatokról határozunk.

Az ajánlás 8. pontjában Lamperth Mónika a törvényjavaslat 9. §-ában a törvény 230/A. § (1) bekezdése módosítását javasolja. Ez a rendelkezés a végrehajtói kamara létrehozását, működését tartalmazza. Az MSZP kérésére szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 83 igen szavazattal, 230 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.

Az ajánlás 12. pontjában Lamperth Mónika a törvényjavaslat 23. §-ában a törvény 307. § (2) bekezdése p) pontjának módosításával a miniszteri felhatalmazó rendelkezést kívánja megváltoztatni. Az MSZP kérésére szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 80 igen szavazattal, 231 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvénynek az óvodák működőképességének megőrzése és a gyermekek védelmében szükséges módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Ertsey Katalin, Osztolykán Ágnes, független képviselők önálló indítványát T/10682. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/10682/3. számon megkapták és megismerhették.

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztői zárszó már elhangzott. Most a határozathozatal következik.

Tisztelt Országgyűlés! Az ajánlás 2. pontja nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást.

(19.10)

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztők előzetesen bejelentették, hogy az ajánlás 1. pontját támogatják. Most erről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatot 272 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 34 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. A zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Horváth László és Potápi Árpád János, Fidesz, képviselők önálló indítványát T/10680. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/10680/13., 16. és 19. számon kapták kézhez.

Tisztelt Országgyűlés! Megadom a szót Horváth László képviselő úrnak (Jelzésre:) - aki a jelenlegi állás szerint nem kíván válaszolni a vitában elhangzottakra. Tehát felkérem Földesi Gyula jegyző urat a szavazással kapcsolatos információk ismertetésére. Jegyző úr!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage