GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Miniszterelnök-helyettes úr, ez alapján a válasz alapján jobb lett volna, ha Orbán Viktor maradt volna a Kossuth téren, most meg rendeznénk a károkat. Ugyanis ez a válasz egy semmitmondó válasz volt. Világosan elmondtam, hogy ez a mértékű kár, ami ott keletkezett, nem rendezhető a kárenyhítési alapból. Egyébként csak jelzem, hogy az ár- és belvizet 2010 februárjában a szocialista frakció javaslatára tettük bele a kárenyhítési alapba, úgyhogy ezzel meg nagyon ne dicsekedjen.

A másik, hogy óriási hiba, ha egy kormányban a kormányfőnek kell homokot lapátolni az árvíznél. Tudja, egy rendszer akkor működik normálisan, ha ott mindenki tudja a dolgát. Egy baj van, hogy a miniszterelnöki megbízott nem tudja a dolgát, mert akkor miért nem írta le ezt a választ. Nyilván azért, mert pontosan tudta, hogy ez nem válasz.

Miniszterelnök-helyettes úr, Győr környékén és egyéb helyeken is a gazdák világos válaszra várnak. Itt százmilliós nagyságrendű károkról van szó. Itt emberek megélhetéséről, állatok takarmányozásáról van szó. Nem ezt ígérték. Ezért kár volt végighaknizni az árvizet, ha csak addig voltak fontosak az emberek, míg ott volt a környezetükben a víz. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage