Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szánalmasnak tartom azt, hogy a kormányváltás után 3 évvel Magyarország kormányának az egyik államtitkára még mindig arról beszél, hogy számításokat kell végezni, mit enged meg a Bankszövetség.

Kérem szépen, pofonegyszerű a helyzet: az érintett bankok kárt okoztak Magyarországon, ez forintosítható, kiszámítható. Ezt a kárt, ezt a számlát vissza kell küldeni egy csomagban a károkozóknak, fizessenek a bankok, és mentesíteni kell a károsultakat, nemcsak a lakáscélú hiteleket felvevőket, hanem mindenkit, aki érintett ebben az egészben, mert nem tudhatták, hogy milyen következményekkel szembesülnek.

A múltkori statisztikákban, a napokban jött ki az, hogy éves szinten 70 milliárdra tehető az az összeg, amire bizonyítottan indokolatlanul tettek szert ezek a bankok, és ez az MNB-statisztikában is és a kormányzat asztalán is megjelenik. Miért nem veszik vissza legalább ezt a pénzt? Hol vannak a vádlottak padjáról az érintett bankárok?

Kikkel alkudoznak önök? Ezekkel a bűnözőkkel alkudoznak? Szedjék össze magukat, mert nem elég kampánytémát csinálni a devizahitel-károsultak helyzetéből; cselekvési tervre lenne szükség, és a magyar gazdaság újraindítására. De amíg önök számítgattak és újra eltötymörögtek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) egy nyarat, addig erre nem mutatkozik lehetőség (Az elnök csenget.). Ha önök nem, majd mi megcsináljuk! (Felzúdulás a kormánypárti padsorokban. - Taps a Jobbik padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage