TÁLLAI ANDRÁS belügyminisztériumi államtitkár: Bevallom őszintén, én úgy gondolnám, a képviselő úrnak megvan az a joga nyilván, hogy egy párt feloszlatását kezdeményezze. Abban jogilag nem vagyok biztos, hogy ezt a parlament azonnali kérdések órájában kell megtenni. Javaslom önnek, hogy a jogi utat keresse meg, és természetesen a megfelelő hatóságok ezt meg fogják vizsgálni.

De azért visszatérve a rendezvényre, mert mégiscsak ennek kapcsán jutott önnek eszébe, hogy föl kellene oszlatni a Jobbikot, azért hadd mondjam el, hogy ezen a rendezvényen pont az hangzott el, hogy nem értik, hogy az ünnepelt jelen van, de a szülők és a nagyszülők, vagyis a Jobbik miért nincs jelen. Vagy az is elhangzott, kifogásolták többen, hogy nagyon kevesen vannak, és a Jobbik miért nem képviselteti magát.

Képviselő Úr! A Jobbik már eljutott oda, hogy a Magyar Gárda még számukra sem vállalható. (Nyakó István: Akasztón volt az avatás, ott a Vona mondott beszédet.) És azért voltak néhányan ezen a rendezvényen, ami politikailag egyébként egy jelentéktelen és súlytalan rendezvény volt, de pontosan ön emeli naggyá azzal, vagy próbálja legalábbis, hogy idehozza a parlamentbe. Fölösleges volt, képviselő úr!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage