MICHL JÓZSEF (KDNP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Kedves Hiller Képviselő Úr! 2006-ban 14. havi nyugdíjról tetszettek beszélni a kampány során, aztán rá egy kis idővel még a 13.-at is elvonták, nemcsak (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiban. - Dr. Lamperth Mónika: A Fidesz beszélt róla! - Dr. Hiller István: Tévedés!) a pedagógusoktól, hanem a nyugdíjasoktól is, és az állami alkalmazottaktól folyamatosan.

A helyzet az, hogy önök ezt az egyhavi bért elvonták, ha most éves szintre átszámoljuk ezt a 34 százalékos béremelést, ez azt jelenti, hogy mi körülbelül négyhavival megemeljük a pedagógusok bérét. Tehát én örülök annak, hogy szocialista képviselőtársaim is támogatják ezt, és helyesnek tartják.

A képviselőtársam az előbb szóba hozta még a "többet kell dolgozni" témát is, amit Hiller István felvetett. Én újra hadd kérdezzem meg azt, hogy a 28 a több vagy a 26, mert a matematika jelenlegi állása szerint 28 óra az, amit a mostani oktatási törvény szerint kontakt órában egy pedagógus taníthat egy héten, a jelenlegi törvénytervezetünk, illetve törvényünk pedig azt tartalmazza, hogy 22 plusz 4 óra lehet az, amit kontakt órában egy pedagógus az iskolában eltölthet. Tehát szerintem azt mondani, hogy mi megnöveltük a pedagógusok munkaidejét és többet kell dolgozniuk a pedagógusoknak, ez nem igaz.

Összességében viszont az egész országra igaz az, hogy többet kell dolgoznunk, mert a saját magunk lábán szeretnénk megállni, ehhez viszont ténylegesen mindenkinek több munkájára van szükség.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage