Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Fontosnak tartjuk hangsúlyozni a Jobbik-frakció nevében, hogy támogatjuk azt a sürgősséget, amelynek értelmében a családokat érintő terhek szintje csökkenhet, és minél hamarabb csökkenhet.

Ugyanakkor azt is el kell hogy mondjuk, hogy egy átgondoltabb koncesszió és koncepció mentén egy sokkal kiterjedtebb és sokkal hosszabb távra szóló szerkezeti felállást tudnánk elképzelni a tekintetben, hogy legyen e csomag mellé csatolva egy reprivatizációs terv, amely a valós vagyontárgyi elemek felmérése alapján, valós számítások alapján, reális értéken szerez vissza minél több érintett stratégiai céget a magyar állami körbe, és legyen egy olyan fogyasztóvédelmi razzia, amelynek értelmében a szolgáltatói visszaélésektől is mentesíthetők a fogyasztók, az ügyfelek a jövőben. Hiszen látható, hogy ezek megléte nélkül elveszhet az a 10 vagy akár 20 százalékos csökkentés, amit foganatosítanak.

(14.00)

És arra is ki kell hogy térjünk egyetlen mondat erejéig, hogy önmagában támogatható cél, ha nonprofit egy közműszolgáltató társaság, de el kell mondjuk, ez nem elégséges a teljes siker eléréséhez. Hiszen abban az esetben, ha a bevételi oldalon is mesterségesen manipulált egy ilyen társaság felépítése és a kiadási oldalon is, ugyanakkor ennek mérlege nonprofit, attól nem biztos, hogy jól működik, a magyar állam és a magyar ügyfelek érdekében működik ez a társaság. Tehát hosszú távon nagyon szigorú állami ellenőrzést, a lehető legtöbb helyen magyar állami tulajdont tartunk elképzelhetőnek és elfogadhatónak, egy fogyasztóvédelmi razziát mindemellé és egy olyan reprivatizációs tervet, amely hosszú távon alapozza meg a családok terheinek csökkenését, csökkentését.

Ennek szellemében mindent tudunk támogatni, ami sürgősebben viszi keresztül a rendszeren az elemeket, de teljes körű megoldást szeretnénk. Ez csak egy szelete annak, de ettől függetlenül támogatni tudjuk azt. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage