KULCSÁR GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Már az előző tanévben is voltak erőszakos cselekmények a vámospércsi általános iskolában. Előfordultak vegzálások, lopások, de volt olyan diák, aki közszeméremsértésre is vetemedett, méghozzá tanórán. Az idén már az első tanítási napon zaklattak egy kislányt az iskolában, a második napon meg is ütötték szegényt. A kétségbeesett szülők - mivel sem az iskola vezetésétől, sem a helyi fideszes polgármestertől, sem a körzet kormánypárti képviselőjétől nem kaptak segítséget - a Jobbikhoz fordultak. Pár héttel ezelőtt egy demonstrációra került sor, amelyen rengeteg szülő vett részt. A megmozdulás eredményeképpen az egyik renitens diákot eltávolították az intézményből.

Sajnos, az azóta eltelt időben nem történtek pozitív változások. A szülők beszámolói szerint szinte minden napra jutott egy-egy rendkívüli eset, mondhatni, hogy erőszak lengi át az iskola légkörét. A minap egy angolórán fajultak el annyira a dolgok, hogy a tanár rendőrt hívott. Azt a gyermeket, aki a rendőröknek elmondta a történteket, megfenyegették. Pár napra rá az egyik fiatalkorú bűnöző úgy megverte diáktársát matematikaórán, hogy a rendőrök bilincsben vitték el a túlkoros elkövetőt. Még ugyanazon a napon egy másik diák is megverte osztálytársát, szintén tanóra közben.

Tisztelt Államtitkár Úr! Ezek a példák is mutatják, hogy a vámospércsi általános iskolában szinte lehetetlenné vált a tanítás, a tisztességes, tanulni vágyó gyermekek félnek iskolába menni, hisz a túlkoros cigány tanulók fizikai és lelki terrorban tartják őket. Kérdezem tisztelt államtitkár urat: hol van az iskolarendőr-program? Miért nem védik meg a gyermekeket az erőszakoskodóktól? Tervezik-e szigorítani a büntetési tételeket az iskolában elkövetett bűncselekmények esetén? Számíthatunk-e rá, hogy a 12. életévre leszállított büntethetőségi korhatárt ne csak néhány, hanem az összes bűncselekménytípusra kiterjesszék?

Várom érdemi válaszát. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage