GÚR NÁNDOR (MSZP): Balla képviselőtársamnak, nem baj, ha az emlékképei között felidézem azt, hogy annak idején (Az elnök csenget.) az alapvető élelmiszerek tekintetében volt 18 százalékos áfa, most Európa-csúcsot döntögető 27 százalékos áfa van. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Ti emeltétek föl.) Tudja, ezek önökhöz rendelődnek hozzá. 27 százalék sehol Európában nincs. (Folyamatos zaj.)

Akkor, amikor Magyarországon több mint négymillió ember él a létminimum alatt, akkor, amikor önök hirdetik plakátokon (Az elnök csenget.) és különböző szórólapokon, hogy a minimálbér így emelkedett, amikor a minimálbér vásárlóerő-értéke (Az elnök csenget.) kevesebbet ér, mint 2010-ben, ön meg mer szólalni, ön a hangját meri kelteni a parlament falai között akképpen, ahogy teszi? Szégyellje inkább magát! (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.) Szégyellje inkább magát azért, mert azoknak az embereknek, akik az önök jóvoltából ma kevesebb pénzhez jutnak hozzá, mint amennyihez hozzájutottak (Az elnök csenget.), azoknak az embereknek igenis szükségük van az áfának az alapvető élelmiszerek tekintetében a csökkentésére. (Folyamatos zaj.)

Azt is hozzá kell tennem, hogy önök egy olyan rendszert építettek fel (Az elnök csenget.), ahol az egykulcsos személyi jövedelemadó-rendszer keretei között maguknak meg a csókosaiknak megtették azt, hogy milliókkal többet kereshetnek egy adott esztendőben (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Trafikosok.), ahol a családtámogatási rendszer keretei között önök, jelesül Orbán Viktor három gyerek után havonta 99 ezer forint többlet-adókedvezményhez (Az elnök csenget.) juthat hozzá, a minimálbéres ember meg 15 600-hoz?! Miről beszél, Balla képviselőtársam?! (Folyamatos zaj.)

Egy szó, mint száz (Az elnök csenget.), a személyi jövedelemadó-rendszert 2014 választását követően meg fogjuk változtatni az áfakulcsok tekintetében, az alapvető élelmiszerek (Az elnök csenget.) vonatkozásában, mindazt, amit önök elkövettek a nem tehetős, a szegény, a megszorított körülmények között élő emberek (Zaj. - Az elnök csenget.) részére.

(19.10)

Elnök úr, vezettesse ki őket! De engem az se bánt, ha itt vannak. (Derültség az MSZP soraiban. - Felzúdulás a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage