VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Először is én már csak egy kávét kérnék mára, és utána hátra is dőlök, végignézem ezt a cirkuszt (Taps a Jobbik padsoraiból.), amit rendeznek a szocialista képviselőtársak, másodszor pedig egy nyugtatót, mert van, akinek szüksége lesz rá.

Amit azonban szeretnék elmondani, tisztelt képviselőtársaim, az az, hogy abban egyetértek Balla György képviselőtársammal, hogy a szocialistáknak áfaügyben valóban nincs mit a kormány szemére hányniuk. Emlékeztetni szeretnék csak 2009 nyarára, amikor éppen dübörgött a gazdasági világválság, Magyarországon visszazuhant a gazdaság, 8-9 százalékos gazdasági visszaesés volt éppen, amikor az embereket sorban tették ki az utcára, akkor a Szocialista Párt érdekes módon, az előbb látható színpadias jeleneteket mellőzve, nem áfát csökkentett, hanem áfát növelt, ugyanis akkor nőtt meg 20-ról 25 százalékra az áfa kulcsa. A szocialista kormányok növelték meg 20-ról 25 százalékra az áfa kulcsát. Akkor Gúr Nándor nem szólalt fel a parlamentben, nem mondta azt, hogy a szegény embereknek mennyivel rosszabb lesz, hogy mennyire éhezni fognak! Akkor semmi ilyesmire nem került sor. Bajnai Gordon kormánya, akivel egyébként már a szocialisták elkezdtek a koncon marakodni, holott a kormányrúd közelébe nem fognak jutni 2014-ben, Bajnai Gordon kormánya 1200 milliárd forintos megszorító intézkedést hajtott végre.

Azonban amit szeretnék elmondani ezzel a javaslattal kapcsolatban, hogy a Jobbik nemhogy támogatta az alapvető élelmiszerek 5 százalékos áfakulcs alá sorolását, hanem már egy évvel ezelőtt be is nyújtottuk ezt a javaslatot az Országgyűlésnek. Sajnálatos módon a szocialisták sem támogatták, bár most erről beszélnek. A saját tetteikkel kell hogy szembesüljenek ezúttal is, ebben az ügyben is. Az önök kormánypártja sem (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) támogatta ezt a javaslatot, ezért nem sikerült elfogadnia az Országgyűlésnek.

Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage