SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Gondolom, a holnapi nap folyamán majd az önök kommunikációs stratégáitól megkapjuk a vádat, hogy az LMP-vel összeállt a Jobbik, hiszen ugyanazt a kérdést próbáljuk itt feszegetni, és szeretnénk válaszokat kapni önöktől ezekre a kérdésekre, mert ezek súlyos kérdések. Ez ugyanaz, mint az elszámoltatás. Miért nincs elszámoltatás ebben az országban? Azért, mert önök és az MSZP ugyanúgy benne vannak ezekben az ügyekben. Azért nincs az off-shore cégek ügye kivizsgálva, mert önök és az MSZP ugyanúgy benne vannak ezekben az ügyekben. Nem kevesebbet állítunk, és én azt mondom, hogy ezek súlyos vádak, mégsem kapunk rájuk választ, tehát meg sem próbálják védeni úgymond a mundér becsületét. Mi azt mondjuk, elképzelhető, hogy ebben a rendszerben, amit önök és az MSZP közösen alakítottak ki, az átláthatatlan szervezetek mögött az éppen aktuális támogatási döntéshozók vagy azok üzletfelei bújnak meg.

Mi tehát nem kevesebbet állítunk, mint hogy önök egy olyan rendszert építettek fel, amely kimondottan arra szolgál, hogy a közpénzek egy bizonyos részét off-shore cégeken keresztül kimenekítsék. És önök ugyanúgy tisztában vannak azzal, hogy a Bajnai- meg a Gyurcsány-kormány idején az MSZP-hez és a döntéshozókhoz közelálló off-shore cégek vitték ki a pénzt, most pedig az MSZP is tisztában van azzal, hogy az önökhöz közelálló off-shore cégek viszik ki ezeket a pénzeket. A probléma csak az, hogy teljesen mindegy, hogy az MSZP vagy a Fidesz off-shore cégei viszik ki a pénzeket, Magyarország károsodik, a magyar állampolgárok, a magyar emberek károsodnak ezzel a rendszerrel.

Ezt a rendszert kellene megszüntetni, ezt a rendszert kellene felszámolni, és végre ezeket a pénzeket olyan célokra felhasználni, ami Magyarország és a magyar emberek javát szolgálja. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage