ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Mivel többen felszólalásra nem jelentkeztek, a részletes vitát lezárom. Megkérdezem Soltész Miklós államtitkár urat, kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Soltész Miklós nemet int.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyűlés! A benyújtott módosító javaslatról várhatóan a következő ülésünkön döntünk.

Most soron következik a közútkezelői feladatok átadásáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/12338. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/12338/2. számon kapták meg és ismerhették meg képviselőtársaim. Az előterjesztéshez a gazdasági bizottság egy módosító javaslatban két összetartozó indítványt terjesztett elő, így a részletrendelkezések összekapcsolására nincs szükség.

Megnyitom a részletes vitát. Kérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni 6 perces időkeretben. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok, a részletes vitát lezárom, így Kovács Pál államtitkár úrnak nincs mire válaszolnia. A benyújtott módosító javaslatokról várhatóan következő ülésünkön döntünk.

Soron következik az egyes törvényeknek a rezsicsökkentés végrehajtásához szükséges módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Németh Szilárd István fideszes képviselőtársunk önálló indítványát T/12491. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/12491/6. számon kapták kézhez és ismerhették meg képviselőtársaim.

Tisztelt Képviselőtársaim! Indítványozom, hogy a részletes vitában a benyújtott módosító javaslatokat két szakaszban tárgyalja meg az Országgyűlés. Javaslatom a következő: az első vitaszakaszban az ajánlás 2-8. pontjainak összevont megtárgyalására kerüljön sor; a második vitaszakaszban pedig a házszabályi rendelkezéseknek megfelelően külön vitaszakaszt képezzen az ajánlás 1. pontja, amely a címet módosítja.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetértenek-e ezzel. Aki ezzel egyetért, kérem, hogy kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Ez látható többség.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége indítványomat elfogadta.

Tájékoztatom önöket, hogy a vitában a felszólalási időkeret vitaszakaszonként 6-6 perc.

Megnyitom a részletes vita első szakaszát az ajánlás 2-8. pontjaira. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki ezzel kapcsolatban felszólalni. (Jelzésre:) Igen.

Elsőként megadom a szót Józsa István képviselő úrnak, az MSZP képviselőcsoportjából. Parancsoljon, képviselő úr!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage