DR. HOFFMANN RÓZSA, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Kérem, tartózkodjon a személyeskedő megjegyzésektől. Nekem sem stílusom, elvárom önöktől is, hogy ha valami bajuk van a személyemmel, azt szemtől szemben velem beszéljék meg, és ne hozzák az ország nyilvánossága elé, különösen nem hazugsággal, mert semmit nem titkoltam el.

Második: kikérem magamnak mindannyiunk nevében, az egész magyar haza nevében, hogy azt az alaptörvényt, amelyet végre szabadon, függetlenül alkotott meg ez az Országgyűlés, és fogadott el nagy többséggel, azt tákolmánynak nevezze! (Zaj, közbekiáltások, taps az MSZP és a kormánypártok soraiban. - Az elnök csenget.) Az pont beleillik abba a sorrendbe, amellyel önök a himnuszunkat, a Szent Koronánkat és minden magyar értéket illetik. Mi ezzel nem azonosulunk!

Végül, az, hogy ki írjon levelet vagy ki nem, kérdezem: és amikor az önök volt miniszterelnöke, akinek M betűvel kezdődött a neve, franciaórákat tartott az iskolában, vagy a volt miniszterelnök felesége sorba járta az iskolákat agitálással? Én igenis fontosnak tartom, hogy a felnövekvő magyar nemzedék ismerje a magyar múltat, a magyar jelent, és büszke legyen az alkotmányára. Azt hiszem, ezt párttársaimmal együtt büszkén vállalom. (Zaj az MSZP és a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage