DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Ön is nagyon jól tudja, hogy a törvény alapján mindenkinek lehetősége van arra, hogy induljon a választáson, és mindenki egyenlő feltételek mellett fogja megkapni azt a támogatást, amit megkap, és egyenlő feltételek mellett kell elszámolnia vele, vagy visszafizetni, akár a dupláját visszafizetni, ha nem megfelelően használja fel, vagy nem ér el megfelelő eredményt.

Az kétségtelen, hogy vannak olyan politikusok, akik elég sok bűnt halmoztak fel az elmúlt húsz esztendőben, sok hibát vétettek szándékosan, akarva vagy akaratlanul. Az utolsó elnöke az SZDSZ-nek, azért tegyük hozzá az igazság kedvéért, Retkes Attila volt, és még őt is követte egy utolsó elnök, aki az SZDSZ-t vezette. Tehát ilyen szempontból nem ő volt az utolsó, aki ezt a fajta 500 milliós hiányt teljes mértékben felhalmozta.

De, tisztelt képviselő úr, mi demokraták vagyunk. Mi úgy gondoljuk, hogy a választókra lehet bízni ezt a döntést. (Novák Előd: Ne mentegessük a Fidesz alapítóját!) Úgy gondolom, hogy olyan politika után, amelyet az SZDSZ folytatott, nem fog kellő támogatottságot kapni ahhoz, hogy elindulhasson a választásokon egy országos listával - majd kiderül. Lehet, hogy a választók nem velem értenek egyet, és mégis adnak annyi támogatást nekik, de én törvényi erővel nem írnám felül semmiféleképpen, pláne nem előre, de semmiféleképpen (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a választók akaratát és az indulási feltételeket. Neki is jogában áll, és a választók mondják ki a végső szót (Az elnök ismét jelzi az időkeret leteltét.), nem mi itt a parlamentben.

Köszönöm a türelmet.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage