GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Gondolom, azt is megnézték, hogy a rezsicsökkentés tekintetében kiknek kedveznek, hogy mit jelent ez a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű térségek és az ott élő emberek számára, hogy mit jelent ez a kis keresettel, kis jövedelemmel bíró emberek számára, és mit jelent a tehetőseknek. A mögött a rezsicsökkentési harc mögött, amit folytatnak, az van, hogy aki jól él, aki tehetős, annak a kedvezményezetti mértéke is jóval nagyobb, mint azé, aki megszenvedi a mindennapjait. Ha jól emlékszem, Józsa képviselőtársam valahogy úgy fogalmazott, hogy az úszómedencéket működtetők rezsicsökkentéséről szól ez a történet. Hát igen, jelképesen nyugodtan lehet ezt mondani, mert ahol jó módban élnek, ott nyilván fogyasztási többlet is van e tekintetben, ezáltal kedvezménytöbbletet is elkönyvelnek. (Zaj a Fidesz soraiban.)

S mi van ott, ahol a mindennapjaikat megszenvedik az emberek? Mi van ott, ahol a mindennapi kenyérért küzdenek, kereszténydemokrata barátaim? Vannak ilyenek, igen. Mi van ott? Ott, ahol nem tudnak gázt fogyasztani, mert esetleg gázszolgáltatás sincs? (Folyamatos moraj a Fidesz soraiban.) Ott, ahol a gázszolgáltatás hiánya mellett nincs másfajta típusú kedvezmény? Nem öt mázsa fa egy télre, nem, hanem a télre kitartó fa mennyisége. No, ott kellene segíteni. Segítő kezet ott kell nyújtani, ahol arra a legnagyobb szükség van. Önök nem ott nyújtanak segítő kezet. Önök önmaguknak, a hasonszőrűeknek, az önök csókosainak, a még jobb létet élőknek nyújtanak segítséget és nem azoknak, akik rászorulnak. Nem a társadalom többsége érdekli önöket, hanem csak a politikai érdekeik, a csókosaik, meg a haverjaik. (Nagy zaj a Fidesz soraiban.)

Kiabálj nyugodtan, osszál még néhány trafikot meg földet, és utána még megérheted azt is, hogy az emberek... (Kikapcsolják a mikrofonját.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage