ROGÁN ANTAL (Fidesz): Utoljára kétpercezem, tisztelt képviselőtársaim, de szeretném folytatni azt, amit elkezdtem. Önök szövetséget kötöttek nemrég egy Bajnai Gordon nevű úriemberrel, és önök együtt indulnak vele 31 választókörzetben. Ez a Bajnai Gordon, akivel önök egyetértenek, elvégre együtt szeretnének vele kormányozni - reméljük, erre nem lesz módjuk és lehetőségük -, egyszer már támogatták is miniszterelnökként, ez a Bajnai Gordon azt mondta nem olyan régen, hogy Magyarországon nem is magas a rezsi. Neki biztosan nem. Ez lesz az egyik kérdésem: egyetértenek-e az önök szövetségesének ezzel a mondatával, mert ugye, ha nem magas a rezsi, akkor nyilvánvalóan nem kell csökkenteni. Ez az egyik dolog.

A másik. Tisztelt Képviselőtársaim! Még egyszer szeretném megkérdezni, erre válaszoljanak a kétperces felszólalásaik során: miért szavazták meg az áremeléseket, Göndör István is, Józsa István is és Gúr Nándor is 2002 és 2010 között? Miért szavazták meg Bajnai Gordon előterjesztésére 2009-ben, hogy még a gázártámogatás is szűnjön meg? Ezt is megszavazta Gúr Nándor is, Józsa István is és Göndör István is.

Az a helyzet, tisztelt képviselőtársaim, hogy önök itt azt próbálják takargatni, hogy valójában, ha önök kormányra jutnának, akkor ugyanúgy megint elkezdenék emelgetni az árakat, ahogy ezt 2002 és 2010 között is csinálták. Mert önök le vannak kötelezve az energiacégeknek, le vannak kötelezve az energialobbiknak. Ez a helyzet, tisztelt képviselőtársaim. Mindig is ezt tették, akkor is megszavazták, amikor Bajnai terjesztette elő, akkor is megszavazták, amikor Gyurcsány terjesztette elő. És azt gondolom, ez a nagy különbség közöttünk, mert mi a magunk részéről hozzáláttunk ahhoz, hogy lefelé faragjuk ezeket az energiaárakat. És önök ma hiába próbálna itt többet ígérni ennél vagy többet kérni, amikor önök kormányoztak, önök emeltek. Nem csökkentettek, hanem emeltek. És minden bizonnyal, ha lehetőségük lenne rá, ugyanezt tennék. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage