DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Türelmesen vártam a rendes felszólalásomra, de itt a szaunalovagok előttem rendkívül élénk okfejtést adtak arról... (Dr. Varga László közbeszól.) Szaunalovagok, igen. Igen, amikor az éhség menetét szervezték, kedves elvtársak, akkor maguk az éhség menetéről leválva félúton szaunába tértek be Nyakó Istvánnal és társaival együtt, és elmélkedtek a szauna forró gőzében a szegény emberek nehéz életéről. Na, ennyire hiteles az önök aggódása a magyar emberek szegénységéért! (Taps a kormánypárti padsorokban.) Úgyhogy köszönjük szépen a kiváló bizonyítványt.

Nagyon fontos lenne megemlékezni arról, én jogász vagyok, és szeretem, ha egy picit tényszerű mederben folyik egy vita, tehát szeretném ismertetni, hogy az Országgyűlés politikai nyilatkozatáról folyik a vita, ami "A rezsicsökkentés védelméről az európai uniós bürokrácia nyomásgyakorlásával szemben" címet viseli. Tehát nekünk itt arról kéne vitatkozni, hogy miért van az, hogy az Európai Bizottság fejében egyáltalán végigfuttatja azt a gondolatot, hogy Magyarországot támadni meri amiatt, hogy a magyar emberek megélhetése és a multicégek rabló módon szerzett extraprofitjának visszametszése érdekében egy kormány, egy kormányzat lépéseket tesz. Önök pedig mit csinálnak? Azonnal elvtelen módon beállnak az Európai Uniót védelmező, kiszolgáló, elvtelenül támogató erők sorába. Tehát megint tökéletesen bebizonyították, ahogy itt mondtam az előbb, önök tulajdonképpen az energiaszektor ügynökei, és lényegében az Európai Unió megbízásából valószínűleg önök most nagy lendülettel megpróbálják ezt a törekvést visszaszorítani.

Tehát azt kell mondanom egyébként a politikai nyilatkozattal kapcsolatban, hogy tartalmában, hangulatában nem rossz, nekem ez szimpatikus euroszkeptikus képviselőként. Nyilván képviselőtársunk, Balczó Zoltán beterjesztett olyan módosítót, hogy azért szóljunk az első Orbán-kormány időszakában történt szakmai hibákról is, tehát kiegyensúlyozottabbá lehetne tenni. Viszont tény, hogy nincs benne a ténymegállapítás, hogy ki és az európai uniós bürokrácia hogyan gyakorolt nyomást. Az Európai Bizottság írt egy levelet, ugye, azzal kapcsolatban, hogy megfelel, nem felel meg. De Fónagy János azt mondta, hogy ez nem is a rezsicsökkentés elleni támadásnak értelmezhető. Tehát nem értem, hogy miről vitatkozunk.

Egyébként egyetértek, hogy védjük meg Magyarországot az Európai Unióval szemben. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage