GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Babák Mihály: Ülj már le!) Nem kell megvédenem, de végül, ahová eljutott Gaudi-Nagy Tamás, képviselő úr, ön már kezd rájönni arra, hogy önt is átverik ezzel a politikai nyilatkozattal. (Derültség a Jobbik és a kormánypártok soraiban.) Én a következőt mondanám. Rogán Antalt régről ismerem és tisztelem, ha ő beüti a gépébe, két pillanat alatt meglátja, hogy 2002-ben 20 dollár körül volt egy barrel olaj ára, ami fölment 100 fölé, és 2010-ben is 80 fölött volt. (Dr. Vitányi István: És most mennyi?) Egyébként most kevesebb. Tehát, ha meg tetszik nézni, hogy ez több mint négyszerese, és ahogy ezt tanították nekünk a professzoraink, hogy egy statisztikában úgy illik, hogy kivesszük azokat az elemeket, amelyek nem oda valók, akkor egészen más lesz. Csak önöknek szükségük van arra, hogy az inflációnál nagyobb összegről beszélhessenek, ezért a világpiaci árról nem hajlandók beszélni.

Amit kérdezett, frakcióvezető úr. Én továbbra is vallom, hogy igen, az önök kormányzásának, ámokfutásának a következménye, hogy az emberek millióinak kevesebb pénz van a zsebében, azért nem tudja kifizetni a rezsijét, de a rezsibe sokkal több dolgot beleértek, úgy, ahogy Gúr Nándor mondta, ez sajnos két percbe nem fog beleférni.

A gyerekkedvezményről. Igen: nem tesznek önök mást most sem, mint PR-t. Tisztelt frakcióvezető úr, itt, a Házban hangzott el Pálffy István képviselő úrnak az egyik felszólalására, hogy 150-180 milliárd forintra tették a gazdasági minisztériumban azt az összeget, amit nem tudtak igénybe venni a gyerekes családok. Mi az, ha nem ennek a beismerése, hogy most ezt kiterjesztik a tb-járulékra is? És tessék végiggondolni! Azt mondta erre az államtitkár úr, hogy ez körülbelül 50 milliárd. Tehát még mindig több mint 100 milliárdot nem tudnak a kiskeresetű, egy-két-három gyereket nevelő családok igénybe venni a jövőben sem. És nekik is kéne a gyerekeknek enni adni.

Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage