DR. IPKOVICH GYÖRGY (MSZP): Köszönöm. Köszönöm Rogán képviselőtársamnak, hogy visszajött a terembe. Folytatnám, amit abbahagytam. Azt már tisztáztuk, hogy bizony vannak olyan rezsicsökkentések meg fizetendő összegek, amiket félteni kell tőlem, többek közt az öné, az államtitkár úré, a sajátomé, Bajnai Gordoné, de mondhatnám Simicska Lajosét. Ha visszajövünk, államtitkár úr, jogos a félelem: a trafikmutyisok többet fognak fizetni a medence vízhőfokának stabilizálásáért, mint önök alatt. Ezt nyugodtan vehetjük tutira.

Ott hagytuk abba, hogy kikről beszélünk, és Gaudi képviselőtársamnak igaza van. Tisztázzuk, hogy miről beszélünk! Víz- és csatornadíjról, szemétdíjról, távhődíjról is beszélünk amellett, amiről Gaudi képviselőtársam beszélt. Ezeket a szolgáltató cégeket nagyrészt az önkormányzatok tartják fenn. Nálunk legalábbis így volt. Nyílt titok, hogy már a korábbi rezsicsökkentésnél is például az önkormányzati távhőcégek jelentős, milliárdos nagyságrendű támogatást kaptak pusztán azért, hogy működni tudjanak, és ne fagyjanak meg az igen tisztelt lakók a házban. Én megnyugodnék, ha ez a tervezet vagy az erről szóló vita arról is szólna, hogy ezek az önkormányzati cégek nem fognak ellehetetlenülni. Azt azért nekem ne mondja meg senki, hogy ezek harácsoltak, hogy ezek felhalmoztak, hogy ezek aztán olyan gazdagok lettek az elmúlt időszakban, hogy ihaj, és meg lehet őket fejni! Nem. Óriási kintlévőségekkel küzdenek, és a csőd szélén tántorognak, ha nem kapnak állami támogatást.

És miből kapnak állami támogatást? Az adófizetők pénzéből. Akkor már zárjuk kerekre ezt a kört, hogy tudjuk, hogy egyébként most mit beszélünk, és mit védünk meg az Uniótól, teljesen feleslegesen. Tehát összegezve az elhangzottakat: igen, van, akinek a rezsicsökkentésével nem értek egyet, és vissza fogjuk hozni; a gazdag emberekével. A szegényekét támogatjuk.

És az önkormányzati szolgáltató cégeket pedig nem szabad ellehetetleníteni, ezt azért mondjuk ki alapelvként. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)

Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage