BALCZÓ ZOLTÁN (Jobbik): Elnök úr, köszönöm a szót. Egész szűken: a politikai nyilatkozathoz szeretném a vitát visszaterelni, hiszen az arról szól, hogy az európai uniós bürokrácia nyomásgyakorlásával szemben, aminek első fázisa valósult meg.

Bízom abban, hogy nem lesz olyan eljárás, ami akár a bíróságig jut, de az első az információbekérés. Lehet beszélni persze, és tudom, hogy sokan tágan beszélünk arról, hogy mi van a víziközművekkel - teljesen igaza van, ezt külön lehet vizsgálni -, de ez a felvetés, amit az Európai Unió jelenleg kutat, az kizárólag a lakossági energiaszektorra vonatkozik, tehát ebből a szempontból kell ezt most vizsgálnunk, mert ő nem foglalkozik azzal, hogy mi van a vízközművel, a kéménysepréssel, a szennyvízzel, tehát azért mondom, ha a nyilatkozatra térünk, akkor ebben a kérdéskörben nekünk az energetikai kérdést kellene vizsgálni.

(20.10)

A másik az, hogy vannak kifejezések, amiket az ember átvisz egy más területről. Az ősbűn - nyilvánvalóan kiűzettünk a paradicsomból az ősbűn miatt. Én valóban használtam ezt az ősbűn kifejezést, és legalább ebben a szövegkörnyezetben, kontextusban szeretném, ha az ősbűn megmaradna az MSZP-SZDSZ-kormány 1995-ös, egyszeri költségvetési bevétel célját szolgáló, áron aluli, nemzetellenes döntésére. Én ezt tekintem ősbűnnek, de használhatnak más kifejezést is, de nehéz lesz überelni tartalmilag. (Taps a Jobbik soraiból. - Szórványos taps a kormánypárti padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage