GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm. Tehát ez a három dolog a következő. Az egyik az, hogy Józsa képviselőtársamnak a 30 százalékos mértékű rezsicsökkentési javaslatát önök nyugodt lelkülettel támogathatják, mert még akkor sem fogják azt a szintet elérni a rezsicsökkentés tekintetében, amit önöknek a világpiaci árak alakulása medrében haladva meg kellene csinálni ahhoz, hogy nullszaldó értékű legyen a cselekedetük. Magyarra fordítva a szót, az, amit önök csinálnak most, az a szemekbe porhintés, nem rezsicsökkentés, mert nem teszik meg azt sem, amit meg kellene tenni a világpiaci árak alakulása kapcsán.

Kettő. Ha önök valójában rezsit akarnak csökkenteni, akkor az alapvető élelmiszerek vonatkozásában csökkentsék 5 százalékra az áfa mértékét (Rogán Antal: Ti csökkentettétek?), mondják, a szegények adóját 5 százalékra csökkentsék. Rogán képviselőtársam, 5 százalékra, még egyszer mondom (Dr. Gaudi-Nagy Tamás az MSZP-s képviselőkre mutatva: Ők értenek hozzá!), hogy tiszta legyen. Egyébként a mi időszakunkban volt az alapvető élelmiszerek áfája 18 százalék. Nem 5, de 18 volt. Nem 27, tudja, ami Európa-csúcs. 5-re, képviselőtársam.

A harmadik dolog, ha már önhöz fordultam, akkor a bérek tekintetében, ha a kétpercesét majd egyszer megnyomja, akkor elmagyarázhatja, hogy az emberek messze döntő többségének miért kevesebb a vásárlóerő-értékű pénze, mint amennyi volt a kormányváltás előtt. No, azt kellene megváltoztatni, önöknek ebben van feladatuk, felelősségük és tennivalójuk!

Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage