DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Ez az utolsó felszólalásom lesz ebben a témában, ezt most ünnepélyesen megígérem. Viszont azt nem lehet szó nélkül hagyni valóban és Soltész államtitkár úr helyesen utalt rá, hogy példátlan dolog, mert a kontextusa ennek a vitának az, hogy támadják Magyarországot bizonyos önálló nemzetpolitikai lépései miatt. Félreértés ne essék, mi sem értünk mindennel mindig egyet! Ezt elmondom az Európa Tanácsban is, amikor védem Magyarországot. De bocsánat, itt teljesen nyilvánvaló frontvonal van. Vannak a nemzeti érdeket védők és vannak a nemzeti érdek ellen dolgozók.

Ez a frontvonal jelenleg. Jelenleg az MSZP képviselői a túlsó oldalon állnak, a nemzet érdeke ellen dolgozók oldalán. Ez pontosan igaz, mert most coming outolt Herczog Edit MSZP-s képviselő. (Gúr Nándor: Hülyeséget beszélsz!) Elmondja, hogy tulajdonképpen a Tavares-jelentést, amellyel megpróbálták Magyarországot hosszú időkön át vádlottak padjára ültetni és bunkósbottal verni és lejáratni, lehetetlenné tenni azt, hogy az elcsatolt területeken élő testvéreinkért hatékonyan ki tudjunk állni, ezt a jelentést, most kiderült, hogy ők csinálták. Herczog Edit büszkén elmondja, hogy tulajdonképpen mi csináltuk, saját művünkről van szó.

Ugyanezt figyelem meg az Európa Tanácsban, kedves képviselőtársaim. Az Európa tanácsi magyar delegációban van két MSZP-s képviselő, Szabó Vilmos és Harangozó Gábor. Ők is minden alkalmat megragadnak, hogy éppen az adott témakör kapcsán Magyarországot gyalázzák. Alig hallom a hangjukat bármilyen stratégiai nemzeti ügyben, hogy elcsatolt székely testvéreink érdekét védenék, vagy bármely más olyan ügyben, amely össznemzeti ügy. Gondolkozzunk már el ezen! És a vita erről szól. Erről szól, hogy engedheti-e Magyarország azt, hogy ugyan az Unió tagjává vált... És ebben sajnos van közös felelősség, mármint az összes parlamenti pártnak, aki annak idején feltétel nélkül támogatta az uniós csatlakozást, most viszont örömmel látjuk, hogy egyfajta ébredés, egy-egy öntudatra ébredés van. Ez nagyon jó, ezt üdvözöljük, ne féljünk ettől, és álljunk be egy sorba és verjük vissza, verjük szét a nemzet érdekei ellen fellépőket, védjük meg a magyar embereket.

Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik, szórványos taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage