GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Megint csak Soltész államtitkár úr és Babák képviselő úr: államtitkár úr, képviselő úr, lehet indulatosan, de amiről beszéltünk, abból egyetlenegy adatot nem tudtak megcáfolni. Hadd tegyem hozzá, itt egy számla. (Felmutatja.) Tetszenek látni, már sárga. Az éves megtakarítás nagy családnak falusi házban, tetszik tudni mekkora összeg van rajta? 14 ezer forint! (Gúr Nándor: Ez mind az övé!) Gondolják végig, ugyanennyi, mondjuk, gázban, háromgyerekes család, falusi családi házban! És mi van azokkal, akik legfeljebb már egy szobát fűtenek, mert annyira kevés pénzük van, hogy nem is meri a konyháját vagy bármi mást befűteni? Mit kapnak ők vissza abból a közel 500 ezer forintból, amit el tetszettek tőlük venni?

Ezért mondtam azt, hogy önök csökkentették azt a pénzt, amiből esélyük lett volna arra, hogy normálisan éljenek. Ezért nem értik nagyon sokan, és kell hogy felvilágosítsuk őket, hogy mióta önök kormányoznak, miközben rezsicsökkentés van, a befizetetlen sárga csekkek száma meg folyamatosan növekszik. Ha tetszik, ha nem, ezek a tények, képviselő hölgyek és képviselő urak! Ezen nem segít az, hogy Babák képviselő úr hangos és indulatos. Ez nem más, mint amit tőle megszoktunk. A figyelmet megpróbálja elterelni valami másról, hogy véletlenül sem arról beszéljünk, ami itt van.

Ha arról beszélnénk, hogy megálljt kell parancsolni, akkor lehetne arról beszélnünk, habár most Fónagy államtitkár úr már nincs itt... (A Németh Szilárd mellett ülő dr. Fónagy János jelzésére:) Jaj, bocsánat! Köszönöm szépen. Csak tudom, hogy az államtitkár úr ismeri a témát. Akkor azt mondjuk, hogy az energiahivatalnak olyan játékszabályokat adunk, mint amit korábban is, hogy igenis szigorúan kézbe tudja venni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), tehát van eszköz rá, nemcsak törvényalkotási, hanem egyéb más módon is megálljt lehet parancsolni.

Köszönöm szépen a szót. (Taps az MSZP padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage