RÓNASZÉKINÉ KERESZTES MONIKA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Próbálok türelmesen ülni nőként, anyaként, háziasszonyként is. Egy nagy családban, higgyék el, nincs csinált probléma. Ennyi felesleges vagdalkozást és támadást egy ügyben, amikor valaki három éven keresztül jót tesz az emberekért, ez majdnem hogy azt mondom, hogy bűn!

Azt szeretném az egészhez hozzátenni, hogy a családok üzenetét hozom ide. Igenis örülnek azoknak az intézkedéseknek, amelyek zajlanak három év óta, hiszen egy teljes mértékben lebutított középosztályt kell visszaépítenünk olyan társadalomba, mint a magyar társadalom, amely éppen hogy a gazdasági fejlődésének a visszafogásával állt neki egy elhúzódó európai gazdasági válságövezetben való létnek. Két számjegyű volt a gazdasági növekedés a mellettünk lévő országokban. Ők tudtak is fejlődni, vagy legalábbis jobban bírták a strapát. Nálunk 1 százalék alatt volt. Ennek ellenére egy csomó olyan intézkedést, amit önök elvettek, azt visszaépítette a magyar kormány.

(20.30)

Jelzem, hogy a gyerekek és a családok ennek örülnek. Ennek az üzenetét hozom számtalan óvodából, iskolából. És azt is jelzem, hogy egyre több a babakocsi, egyre több a kisgyermekes édesanya, és igenis, a gyermekek szeretnének megszületni.

Úgyhogy szeretném, ha egy kicsit méltóbb pályára terelődne ez az egész vita, a Ház méltóságát is visszaadva, mert itt tényleg egy óriási küzdelem folyik, és a küzdelem kell is, a harc kell is, nem a torkok elvágására, hanem azokkal az energiaszolgáltatókkal való értelmes párbeszéd felvétele érdekében, amikor kiderül, hogy nekik is érdekük lesz ezt a harcot a tárgyalóasztalnál megvívni. Hiszen ha nincs középosztály, akkor nincs ki energiát igényeljen és kifizesse. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Nincs ki lakást vegyen és azt ki is fizesse. Ez mindenkinek jobb lesz, és ezt maguk nagyon jól tudják.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban. - Göndör István: A szegény legyen még szegényebb.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage