VÁGÓ GÁBOR (LMP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A devizahiteles válsággal sújtott állampolgárok megoldásokra várnak, nem pedig maszatolásra. (Németh Szilárd István: Ülj le, elégtelen!) Amit önök most ismét a Ház elé hoznak, az érdemi megoldást nem hoz a problémára. Mindezt úgy, hogy egy olyan javaslatot hoznak ide elénk, amit már egy hónappal ezelőtt megszellőztettek a magyar sajtóban, pontosan tudták, hogy mit akarnak majd lépni. Ahhoz képest egy hónapig semmi hang nem jött a kormányzat részéről, hogy milyen megoldásokban gondolkodnak, most pedig fél nap alatt akarják lezavarni a törvény tárgyalását.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Hogyha önök valóban komolyan gondolják azt, hogy a devizahiteles-krízist meg kellene oldani, akkor nem lehet azt így, rapid módon, tizenötödszörre behozott törvényjavaslattal, folyamatos toldozgatással és foldozgatással megoldani.

Igenis, egyszer és mindenkorra el kellene magát határoznia a parlamentnek, hogy milyen úton kíván elindulni, nem pedig folyamatosan, hónapról hónapra ide-oda kis lépéseket tenni. Ki kéne választani egy mezsgyét, és azon végigmenni.

Amit most önök csinálnak, az inkább egy ilyen devizahiteles csárdás, egyet jobbra, egyet balra, közben pedig a probléma nem oldódik meg. A problémára csakis a Lehet Más a Politika által javasolt jogi út lehetne a megoldás. Én azt gondolom, hogy így nem lehet elfogadni ezt a sürgős tárgyalásba vételt, mert ezáltal a probléma nem oldódik meg, és azt az őrült eljárásrendet, amit önök rendszerré tettek itt a parlamentben, úgy, hogy egy bohózattá silányították ezt az egész problémamegoldási akaratot, miközben igény az nagy volna rá, hogy megoldják a problémát, így nem tudjuk támogatni.

Köszönöm szépen. (Dr. Schiffer András tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage