VÁGÓ GÁBOR (LMP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tovább folytatnám a reakciót Rogán képviselőtársamra. Egyrészt most itt, hogy állami garanciavállalás van, tehát a kezességvállalásnak a határidejét kibővítik, ezzel olyan nagy probléma nem volna, hanem magával a kezességvállalással van probléma. Most a jelenlegi helyzetben ismét az adófizetői pénzeket szeretnék felhasználni egy olyan válság megoldásához, amelyben van két, elméletileg, természetesen elméletileg egyenlő, polgári jogilag egyenlő fél. Nyilvánvaló, hogy a bankok kihasználták az erőfölényüket. Ahelyett, hogy önök úgy alakítanák a pénzügyi jogi szabályozást, hogy ezzel az erőfölényükkel soha ne tudjanak többé visszaélni a bankok, ehelyett az ebből fakadó károkat adófizetői pénzből akarják helyrehozni. Ez teljesen abszurd és nonszensz.

Én azt gondolom, hogy ez az árfolyamgát-kibővítés mint halottnak a csók, annyit ér. Hiszen ezek az emberek, akik eddig sem tudtak belépni az árfolyamgátba azért, mert késedelmes fizetők voltak, egyik napról a másikra nem lettek jobb módúak, hogy utána az árfolyamgátat ki tudják használni. Ezeknek az embereknek a valódi, közpolitikai megoldás a magáncsőd intézménye. (Dr. Józsa István: Úgy van!)

Tisztelt Képviselőtársaim! Itt ülünk a parlamentben, van ötpárti egyetértés egy jogintézmény létrehozatala ügyében... KDNP-s képviselőtársaim, hol van a családi csődvédelmi törvény? Azt mondják, hogy majd megjön. Három éve mondják azt, hogy majd megjön. Az MSZP és a Jobbik is és az LMP is adott be ezzel kapcsolatban törvényjavaslatot. Lesöpörték az asztalról, mind a hármat. Most, amikor a valódi megoldásokról kellene beszélni, akkor mindig csak álmegoldások jönnek elő.

Köszönöm szépen. (Dr. Józsa István: Igaza van. - Dr. Józsa István tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage