GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Államtitkár úr, hogy teljesen világos és tiszta legyen: én azt a két lábat mondtam el, ami között a pénzmozgást érdemes lenne megtenni. Az egyik az a 100 millió forint, ami azt a célt szolgálná, hogy a munkaerő-piaci hálózaton belül, mondjuk, durván az a 180-200 kirendeltségi hely, ahol az emberek fogadása, ügyintézése zajlik, bírjon valamennyi felújítási lehetőséggel, pénzügyi forrással. Ennek a másik lábát mondtam el: a Nemzetgazdasági Minisztérium keretei között a szervezetfejlesztési alap címszó alatt 6,6-6,7 milliárd forint szerepel, abból lenne érdemes ezt a 100 millió forintot elvenni. Mert ez ott olyan szintű torzulást nem okozna, ami ellehetetlenítené a szervezetfejlesztési alap működését, másik oldalról pedig olyan lehetőséget adna, ami a 2,8 millió forintos nagyságrendű fejlesztési pénzt a hálózatoknál 102,8 millió forintra emelné. Köszönöm szépen.

A második, a Dunaferr tekintetében: azért hoztam szóba konkrétan a Dunaferrt, merthogy ott viszont a valamikori Országos Foglalkoztatási Alapítvány, az OFA - ami most már egy nonprofit kft. - keretei között, ha pluszforrásokat csoportosítunk át, akkor ezen szervezet kísérleti programokat, kísérleti projekteket tud működtetni úgy, hogy adott esetben a munkahelyüket elvesztő és onnan kikerülő emberek legalább átmeneti értelemben vetten, amíg a munkaerőpiacra újra rá tudnak készülni, akár képzés tekintetében, akár bármi más vonatkozásban, jussanak hozzá olyan lehetőséghez, ami segíti őket abban, hogy újra el tudjanak helyezkedni. Az egyéb más aspektusait a Dunaferrnek most nem boncolgatnám.

Amit el akartam mondani ebben a kétpercesben, azt nem fogom tudni elmondani, az egyéb pontokhoz illesztetten, elnök úr, tisztelettel nem kezdek bele, hanem nyomok egy újabb kétpercest.

Köszönöm szépen. (Dr. Józsa István tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage