DR. KOMORÓCZKI ISTVÁN nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Látszik, és nagy tiszteletem, képviselő asszony abszolút rutinos, és tudja, hogy két perc az két perc, én meg elnézést kérek, mindig túllépem. Három rövid mondatban reflektálnék erre, amit ön elmondott. Először, amire már nem volt idő: fenntartható költségvetésre van szüksége az országnak, ugye ez a szép angol szó, sustaniable, teljesen egyetértek önnel. Felhívnám szíves figyelmét, hogy pont tegnap ez a tisztelt Ház vitatta egy európai uniós tanácsi irányelv átültetését, ez egy 2011. évi irányelv, amely olyan fontos, a költségvetés jövőbeni tervezéséhez kapcsolódó makrogazdasági adatokat igényel kitenni a honlapra, tehát a kormányzat által kijelölt makrogazdasági adatokat, és egy elkövetkező háromesztendős időszakban megfogalmazni ezeket a vázlatokat, amelyek, úgy gondolom, hogy a 2014-től kezdődő jövőbeni költségvetést is sokkal megalapozottabbá teszik. Nyilvánvaló, ez az Európai Unió teljes egészének érdeke. Hogy ne jussunk egy újabb, mediterrán típusú országok válságához Európában.

Multicégek belső elszámolási rendszerének vizsgálata, auditálása. Én egy multicégből érkeztem ide, erre a pozícióra, azt mondhatom, hogy egymásnak adják a kilincset a NAV-ellenőrök ennél, és a versenytárs multicégeknél is, és rendszeresen vizsgálják, hogy véletlenül egy fillér se jusson ki több ebből az országból, mint amennyit a jogszabály lehetővé tesz.

Egészségügy vonatkozásában, tisztelt képviselő úr felvetésével, most csak globálisan azzal, hogy az egészségügy támogatása rendkívül fontos, szeretném jelezni, hogy ön előtt is ismert, hogy ez a kormány elkötelezett amellett, hogy a tantermek mellé újabb tornatermeket és uszodákat építsen. Ez természetesen nem válasz az ön kérdésére, amely a Csillaghegyi strandfürdőt taglalja, de itt szeretném jelezni, hogy ez a kormány nagyon fontosnak tartja az iskolában tanuló fiataloknak az egészséges életvitelét, és ezt támogatja mindenképpen ilyen újabb eszközök létrehozásával.

Köszönöm szépen a figyelmet, elnök úr.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage