DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. A vitának ebben a szakaszában szeretném egy kétpercessel arra a figyelmet felhívni, hogy egyrészt szeretném megköszönni államtitkár úrnak, hogy most részt vesz a vitában érdemben. Ez egy nagy előrelépés, mert itt voltunk hajnali kettőig a nemzeti fejlesztési terv, a 2030-ig terjedő fejlesztési terv vitájában, és ott egyetlenegy mondatra, egy nem hivatalos parlamenti mondatra vagy egy szóra tudtam csak bírni a vitában, hogy ő velem ellentétben arra fogadott, hogy nem fog megszűnni az Európai Unió 2030-ig, én meg arra fogadtam, hogy igen. De most nagyon megköszönöm, hogy részt vesz a vitában, bár bizonyos tekintetben egyet is tudok érteni azzal, hogy ez a bizonyos unortodox gazdaságpolitika alapvetően tényleg egy sajátos utat jelent. Ha úgy tetszik, és ha ezzel nem bántok meg senkit, vagy Józsa urat sem bántom meg, egyfajta harmadik út, egy magyar út keresgélése annak érdekében, hogy a Kárpát-medencei magyar élet kiteljesedjen és teret kapjon.

Éppen ebben a körben szeretnék utalni arra, hogy szerintem súlyos tévedésben van Józsa képviselőtársam akkor, amikor Z. Kárpát Dániel képviselőtársamat mindenfajta fasiszta kifejezésekkel hozza összefüggésbe. Egy picit az a kérésem, hogy próbáljon már azoktól a sztereotípiáktól megszabadulni, amikor a tényekről beszélünk, és konkrétan az óbudai fürdőről vagy a strandról beszélünk. Könyörgöm, legyen az a közös, a nosztalgikus emlékek, a kedves fiai oda jártak, gondolom, Z. Kárpát Dániel is sokat fürdött ott; keressük, ami összeköt minket. Miért kell, könyörgöm, mindenben valamifajta fasiszta összeesküvést látni?

Hozzáteszem egyébként, államtitkár úrhoz visszakanyarodva, most már egyre többet tudunk meg róla, Brüsszelben töltött három évet, multinacionális céget vezetett, tehát nagyon sokoldalú ember, csak azért egyelőre lássunk már egy kicsit többet azért valóban abból a bizonyos patrióta gazdaságpolitikából, amit mi magunk is régóta követelünk és számon kérünk. Ezt Tony Blair mondta szerintem először, de szerintem ebből ne nyissunk vitát.

Köszönöm szépen. (Z. Kárpát Dániel tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage