PÓCS JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ha Bangóné képviselő asszony úgy érezte, hogy annyira sértő volt rá nézve, hogy a mosószerek kirakatában képviselő vagy háztartásbeli akar lenni, akkor természetesen mint nőtől elnézést kérek.

Ezzel együtt úgy gondolom, tisztelt elnök úr, hogy méltatlan a Házra nézve, ha egy képviselő a mondanivalójának csak akkor tud elegendő hangsúlyt adni, hogy ha mosóporral, fogkrémmel, WC-papírral, étolajjal s a többivel rakja magát körbe. Azt is sajnálom egyébként, hogy az MSZP-frakció és a képviselő asszony nem Korózs képviselő úrral szemben tiltakozik, aki a nőket normálisokra és nem normálisokra osztotta meg. Azt meg különösen sajnálom, ha a parlamentben pont egy képviselőnő lázít a család és a házasság ellen.

Tisztelt Képviselőtársaim! A vitában egy gondolatig még visszatérnék az alapvitára. Azt mondták képviselőtársaim, hogy 700 forint fogja a családokat tönkretenni. Nem tudom, államtitkár úrnak hányszor kell még ma itt elmondania, hogy megértsék a képviselők, ahogy a devizahitelesek ügyében, ha valaki szabálytalanul járt el, akkor azok a szolgáltatók is úgy fognak járni. Nem a lakost illeti, hanem a szolgáltatót.

A 700 forinttal szemben pedig jó lenne, ha a képviselőtársak emlékeznének rá, hogy például az önkormányzati adósságátvállalás, a devizahitelesek megsegítése több ezer milliárd forint segítséget jelentett a lakosságnak. A rezsicsökkentés nem 700 forint volt, hanem családonként 150-170 ezer forint, és az emberek a kettő között látják a különbséget. Köszönöm, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage