NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Nagyon komoly nyilatkozatot tett ma itt Szatmáry Kristóf, le a kalappal előtte, remélem, hogy nem fog visszatáncolni ebből a nyilatkozatából, hiszen miután Z. Kárpát Dániel gazdasági szakpolitikusunk vezérszónoklatában kifejtette, hogy a Jobbik ki merte mondani a programjában, le mertük szögezni, hogy Magyarország legnagyobb problémája ? sok más egyéb nagy probléma mellett ? a népességfogyás, a katasztrofális demográfiai helyzet. Szatmáry Kristóf képviselőként lehet, hogy csak a magánvéleményét fogalmazta meg, de ezzel egyetértek. Ennek azért örülök nagyon, mert kérdeztem már a minisztert ebben a ciklusban, hogy egyetért-e ezzel, erről szólt az írásbeli kérdésem, de egyértelmű választ sajnos nem kaptam erre a kérdésre. Éppen ezért nem tudhatjuk, hogy a kormányzat is elfogadja-e ezt.

Tennivaló bizony volna bőven. A népesedési kerekasztal számos olyan javaslatot fogalmazott meg, amelyek még megvalósításra várnak. Valóban, néhány komoly lépés történt is, és nagyon bíztunk benne, hogy a választások előtt beharangozott, a második gyermek után a kétgyermekeseknek járó adókedvezmény megduplázására valóban sor kerülhet az idén január 1-jétől, azonban szó sincs erről, tulajdonképpen még majdnem öt évet kell arra várni, hogy ez megtörténhessen.

Ezért is bízom benne, hogy az ezzel kapcsolatos módosító javaslatunkat, ha már önök is egy kicsit előreszaladtak az ígérgetésben, elfogadják, hiszen valóban ahhoz, hogy egyről a háromra lépjenek és a nagycsaládok megvalósulhassanak, a két gyermeken keresztül vezet az út, és nagyon messze van még az egy- és a háromgyermekesek közötti adókedvezmény mértéke.

Ezért valóban szükséges volna ennek a megduplázásnak a megfontolása. Bízom benne, hogy Szatmáry Kristóf véleményét az egész kormányoldal elsajátítja, és ki merik mondani, hogy Magyarország legnagyobb problémája a népességfogyás. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage