BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Csatlakozva képviselőtársamhoz, Heringes Anitához, én is szeretnék egy kérdést feltenni, hogy meglesznek-e a szükséges források ahhoz, hogy ugyebár 2 százalék helyett 10 százalékos mintavételre fog sor kerülni, kellőképpen fel lesz-e készülve a KSH erre a megnövekedett adatfelvételre. Kiegészítve Szabó képviselőtársamat, azért 2012-ben egy írásbeli kérdésben Navracsics Tibor válaszolt arra, hogy nem a hivatal volt felelős abban, hogy a mintavétel ennyi időt késett, hanem másfél évet késett maga a közbeszerzési eljárás lebonyolítása, ami miatt nem tudta a hivatal egyáltalán a feldolgozást elkezdeni.

Úgyhogy lényegében itt is kormányzati hiba történt, mert tudták nagyon jól, hogy 2011-ben maga a népszámlálás megtörténik, de maga a hozzá csatlakozó közbeszerzési eljárás másfél évet csúszott, úgyhogy lényegében az adatfeldolgozás csúszása ebből következik, és a végén ebből adódott a 12 hónapos késés, ami, azt gondolom, még egyszer nem fordulhat elő.

Reméljük, hogy államtitkár úr megnyugtató választ ad nekünk, vagy akkor kezdeményezi majd a Magyar Szocialista Párt, beadunk egy módosító javaslatot, ahol mondjuk, előterjesztünk egy olyat, hogy a KSH-nak egy fél éven belül kötelező nyilvánosságra hoznia az adatfelvételt.

Köszönöm szépen, államtitkár úr. (Taps az MSZP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage