ÁGH PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Érdeklődve hallgattam azt a heves vitát, amelyet ellenzéki képviselőtársaim próbáltak gerjeszteni. Nem tudom, voltak-e mostanában a Városligetben. Én a napokban voltam kint, megnéztem a Közlekedési Múzeumot is, hogy milyen állapotban van most, milyen állapotban van a park. Javaslom mindenkinek megtekinteni azt, hogy jó-e az, hogy jelenleg ez a helyzet van ott, jók-e azok az épületek, amelyeket ott megtalálhatnak. Azt gondolom, hogy mindaz a terv, amelyet a kormány megfogalmazott, egy jó irányt adhat ennek a parknak, egy olyan nívót, amely méltó lehet egy európai városhoz. Abban bízom, hogy ezen az úton el tudunk indulni.

Emlékeztetnék minden képviselőtársamat arra a vitára, amely annak idején a Kossuth tér átalakítása kapcsán fogalmazódott meg. Akkor is majdhogynem ugyanilyen érveket hallottunk. Talán az összes ellenzéki frakció képviselője a zöldterületet féltette, a kormányt szidalmazta, és a végén az eredmény önmagáért beszél. Azt hiszem, hogy aki ma kint volt a Kossuth téren a Kossuth-szobor avatásán, megint egyfajta módon fel tudta emelni a lelkét, és úgy érezte, hogy igen, tudtunk valamit alkotni.

Most ez az alkotás tovább folyik, Budapest tovább tud megújulni, és azt gondolom, hogy mindennek a Városliget újragondolása, a múzeumi negyed létrehozása pedig egy fontos állomása. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage