HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Nagyon sajnálom, hogy éppen most ment ki Ágh képviselő úr, mert neki szerettem volna válaszolni, de remélem, hogy önök majd átadják neki. Ő azt mondta, hogy az eredmény önmagáért beszél, nézzük meg a Kossuth teret. Nos, ennek kapcsán hadd mondjak el önöknek egy nagyon kis példát, pont, ami a Kossuth teret érinti, és ami sajnos párhuzamba állítható majd szerintem a Városliget sorsával.

A Kossuth tér állami tulajdon, és az Országgyűlés Hivatalának van a vagyonkezelésébe adva. Tehát nem egy zrt.-nek, hanem az Országgyűlés Hivatalának van a vagyonkezelésében. A nemzeti vagyonról szóló törvény történetesen rögzíti, hogy mely szobroknak kell itt állnia a Kossuth téren. Így például rögzíti, hogy itt lenne a helye a Forradalom lángja emlékműnek. Jelentem tisztelt államtitkár úrnak, hogy csak a hűlt helye van itt ennek az emlékműnek, mert eltűnt, nyomtalanul.

Amikor feltettem a kérdést a számomra illetékes miniszternek, Kövér László azzal utasította vissza, hogy jelenleg ma Magyarországon e tekintetben, tehát egy állami vagyon tekintetében, ami vagyonkezelésbe van adva, egyetlen miniszter sem illetékes. Pont. Ennyi volt a válasz.

Azt gondolom, félő, hogy ez a tempó lesz a Városliget esetében is, ami majd meg fogja pecsételni a sorsát. Bár ne így lenne! Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage