HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Manninger képviselőtársamnak hadd válaszoljak röviden. Tehát azt tette kifogás tárgyává, hogy én a Facebook-oldalamon hirdettem egy kis népszavazást, hogy vajon kinek mi tetszik. Azt mondta, hogy jobbikos oldalon biztosan kizárólag organikus épületek tetszenek az odalátogatóknak.

Hadd mondjam el önnek, hogy a Kossuth téren álló népművészeti múzeum, Hauszmann Alajos remek alkotása, egy eklektikus épület historizáló stílusban, ami 1896-ban épült fel, tehát nem organikus épület, ettől eltekintve egyébként valóban egy gyönyörű épület; szemben azzal a francia fiatal kollégával, aki egy szárnypróbálgatás keretében ezen versenyművel megpróbálta egy egzotikus ország, Magyarország népművészetét elképzelni, és hát elég kockaformára sikeredett neki. Mit tesz Isten, a közízlés, ami egy jobbikos Facebook-oldalon visszatükröződik, azt mondja, hogy a jelenlegi népművészeti múzeum Hauszmann Alajos-féle változata, ami egyébként valóban nem múzeumnak, egy másik épületnek készült, de mindenesetre még mindig jobban tetszik a magyar népnek, a pórnépnek, mint ez a francia változat.

Szóval, higgye el nekem, kedves képviselőtársam, hogy ha valaki, mondjuk, a Kálvin térre, a Kálvin téri üvegpalotákra azt mondja, hogy ronda, az megállja a helyét, az egy olyan bírálat, amit a közízlés diktál. Sajnos van ilyen, és azt kell hogy mondjam, és államtitkár urat kérem, hogy gondolják újra ezt a versenykiírást, ezt a pályázatot, ne hirdessenek úgy eredményt, hogy az már visszavonhatatlan legyen, mert ezek a művek vállalhatatlanok.

Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Szórványos taps a Jobbik padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage