KISS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Csak hogy néhány percben átgondoljuk azt, hogy Sallai képviselőtársamnak is miért támadhatnak ilyen rosszindulatú, ordas gondolatai, amelyben mutyit sejt a projekt kapcsán. Nyilvánvalóan sokat segített volna akkor, ha 2013-ban önök nem úgy hoznak be egy törvényjavaslatot, hogy titkolják annak a valódi célját, majd ezt követően a projekt megvalósítása során egyébként önök egyeztetnek azokkal, akikkel kell, akár az önkormányzattal, akár a civil szervezetekkel, akár bárkivel, akit az ügy érint.

Ebben az esetben megspórolhattuk volna ezeket a feltételezéseket, hiszen abban az esetben, ha az önökre egyébként nem jellemző módon önök nyílt lapokkal játszanak, és valóban ezt a beruházást úgy készítik elő, amelyben olyan színvonalú vagy olyan tartalmi vitákat lehet folytatni, mint amit egyébként Manninger képviselőtársam itt el is mondott, szerintem helyesen, abban az esetben nyilvánvalóan sok embert meg lehetett volna arról győzni, hogy ez egy jó szándékú, jó irányú kezdeményezés, még akár annak ellenére, hogy nem ért vele egyet. Azonban ezek a formák súlyosan hátráltatják ezt az ügyet.

Egyúttal reményemet fejezem ki, hogy néhány hét vagy hónap múlva majd arról is beszélgethetünk, amit önök már régóta ígérgetnek, hogy a Hajógyári-szigeten hogyan valósítják meg azt a múzeum­beruházást, amit elvben mindenki szeretne, szemben az itteni előterjesztéssel, még akár az ott lakók is. De most ez van itt előttünk.

Én kívánom önöknek, hogy ezeket az egyeztetéseket nem késő lefolytatni. Lehet arról beszélni, hogy persze egy építmény szép, csak a szakma meg mindenki azt gondolja, hogy ronda. Tehát igazából ilyen vitákat nyilván le lehet folytatni pró és kontra. Én azt gondolom, hogy abban az esetben, ha önök nem az egyébként önökre jellemző utat járták volna, hanem normális jogalkotási menetben történik a projekt, akkor mindenki előrébb lett volna. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage