GLATTFELDER BÉLA nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak! Tisztelt Képviselő Úr! A törvényjavaslat módosítani kívánja a kereskedelemről szóló törvényt. A képviselő urak által benyújtott javaslat értelmében az az üzlet, amely kis- és nagykereskedelmi tevékenységet azonos helyen és időben folytat, a kereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény rendelkezéseinek alkalmazása során kiskereskedelmi tevékenységet folytató üzletnek minősül, tehát az általános nyitvatartási szabályoktól nem térhet el. A fenti módosítást az előterjesztők a munka törvénykönyvének egyes pontjaival is összhangba kívánják hozni.

A kereskedelmi törvényt érintő módosítás céljával egyetértünk, szövegezését viszont jogtechnikailag javítani javasoljuk némely pontokon, annak kifejezésre juttatása érdekében például, hogy nem az üzletvégez kereskedelmi tevékenységet, hanem a kereskedő.

Kérem önöket, hogy a beterjesztett törvényjavaslatot észrevételeink figyelembevételével támogatni szíveskedjenek. Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage