KISS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót. Csak engedjék meg, hogy röviden megosszam egy tapasztalatomat. Néhány hete a kerület képviselőjeként fontosnak tartottam, hogy megismerjem a III. kerületiek véleményét erről a kérdésről. Gyakorlatilag kerületszerte gyűjtöttük a tapasztalatokat, beszéltünk az emberekkel. Több mint ezer véleményt hallgattunk meg Békásmegyeren, Kaszásdűlőn, Óbudán, Csillaghegyen vagy akár a Római-parton is, szerte a kerületben. Sokan voltak, akik válaszoltak a kérdéseinkre, sokan voltak, akik szóba álltak velünk.

A kerületi kérdőívek felmérése az lett, hogy a nyilatkozók 92 százaléka volt, aki azt szerette volna, ha ez az őrület nem kerülne bevezetésre, és március 15-e után is szabadon vásárolhatnának vasárnap. Köztük, meg kell mondjam, voltak olyan emberek, akik úgy nyilatkoztak, hogy ők maguk egyébként nem vásárolnak vasárnap, de azt szeretnék, hogy a többiek vásárolhassanak. És voltak olyanok is, mintegy 8 százaléknyi III. kerületi polgár, aki úgy nyilatkozott, hogy egyetért ezzel a javaslattal.

Csak azért mondom el önöknek, mert nekem a választókörzetemben ez a tapasztalatom. Azt hiszem egyébként, hogy mindenki jól jár, aki nyitott szemmel jár a saját választókörzetében, mert hasznos dolog megismerni az emberek véleményét, adott esetben akkor is, ha mást gondolnak, mint amit mi feltételezünk róluk. Én meghallgattam annak a 8 százaléknak az érveit is, és azt tudom mondani, hogy sokszor egyébként visszaköszöntek azok az érvek, amiket önöktől itt hallok. Nem mondom azt, hogy ezek az érvek egyáltalán nem léteznek. Ilyen arányok jöttek ki a III. kerületben.

Én az ő véleményüket is tolmácsolom akkor, amikor azt mondom, hogy ne ebbe az irányba menjenek el. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage