TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Ha Schiffer frakcióvezető úr megszólított, akkor engedje meg, hogy egy percben elmondjam, hogy mi a különbség az LMP és a kormánypártok adópolitikája között. Az a különbség, hogy az LMP adót szeretne emelni.

A tegnapi vezérszónoklatban is elhangzott, hogy személyi jövedelemadót szeretne emelni (Dr. Schiffer András: És áfát csökkenteni!) mindenki számára az LMP. (Dr. Schiffer András: Nem mindenkinél, a gazdagoknál!) Korábban elhangzott, hogy zöldadót szeretne bevezetni. Tehát az LMP az adóemelés pártján áll (Dr. Schiffer András: Fizessenek a gazdagok!), míg a Fidesz-KDNP pedig az adócsökkentés pártján áll. Ez a költségvetés is tartalmazza, illetve a szombaton megtárgyalandó adócsomag is tartalmazza, amely szerint tovább csökken a személyi jövedelemadó mértéke egy százalékkal, négymillió embernek lesz több a jövedelme. Ez 120 milliárd forintot jelent az emberek számára, ennyivel tudnak többet költeni saját szükségleteikre.

Egyébként pedig a családi adókedvezmény mértéke is tovább fog növekedni, a kétgyermekeseknél négy év alatt a duplájára fog emelkedni. A Fidesz-KDNP-kormány mindig is hangsúlyozta, hogy a családok pártján áll (Dr. Schiffer András: Melyik családok? ‑ Szabó Timea közbeszól. ‑ Dr. Répássy Róbert: Sallai család!), és ezáltal a gyermeket nevelő családok… Elnök Úr! Ilyenkor nem jár a… (Dr. Kovács Zoltán: …védelem az államtitkárnak? ‑ Az elnök csenget.) De jár.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage