KULCSÁR GERGELY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Kontrát Államtitkár Úr! Valóban, jó szokásához híven válaszolt, azaz elkerülte a konkrét választ. A konkrét kérdésem az volt: a kormány zárttá kívánja tenni a debreceni menekülttábort vagy sem, van-e ilyen célja a kormánynak vagy nincs a nemzeti konzultáción túl. A másik dolog, amit a Jobbik már régóta követel, hogy lakott területeken kívülre kell helyezni ezeket a menekülttáborokat.

Az illegális bevándorlással kapcsolatban a másik fontos kérdés, amit már Mirkóczki képviselőtársam is említett, az önálló határőrség felállítása, amire nagyon nagy szüksége van hazánknak. A déli határainkon özönlenek az illegális bevándorlók. Nagyobb probléma is lehet ebből, de ezt, ahogy említettem korábban, Mirkóczki képviselőtársam már kifejtette.

Még egy gondolat a maradék egy percemben, ez pedig a bevezetendő kvótarendszerrel kapcsolatos. Itt is kíváncsiak vagyunk a kormány álláspontjára. A Jobbik véleménye szerint ezt el kell utasítani, ugyanis olyan kaput nyithat meg ez a kvótarendszer, aminek a levét a Magyarországhoz hasonló kisebb államok ihatják meg, ugyanis ezeket a kvótákat a későbbiekben megváltoztathatják, drasztikusan felemelhetik, és a magyar emberekre, hazánkra zúdulhat a menekültáradat még inkább, mint napjainkban.

Ezekre a kérdésekre kérném a konkrét válaszát, kiemelve azt, hogy a debreceni menekülttábort zárttá kívánják-e tenni vagy pedig sem, marad-e ilyen nyitott tábor. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage