Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kulcsár Gergely képviselőtársam kiválóan mutatott rá arra, hogy a magyarság három hatalmas probléma között őrlődik jelen pillanatban. Ebből az úgynevezett bevándorlás, menekültkérdés csak az egyik. De miközben Orbán Viktorék Brüsszelre mutogatnak, nem teszik meg azt sem, amit saját hatáskörben megtehetnének. Az önálló határőrség visszaállítása pedig ilyen kategória, hiszen Brüsszel nemhogy ebbe nem szólhat bele, ez önöknek kötelességük lenne. Az egyetlen schengeni határral bíró ország vagyunk, amelynek nincs önálló határőrizete ebben a közösségben. Azt is el kell hogy mondjuk, törvényi kötelességük lenne megvédeni azt a magyar határt, amelyen szabadon járkálnak át azok is, akik valódi üldöztetés elől érkeznek, és akiken kutya kötelességünk segíteni, de azok a túlnyomó többséget képező gazdasági bevándorlók is, akik a szociális rendszerhez való kapcsolódás érdekében jönnek ide, akiken álláspontunk szerint nem kötelességünk segíteni és nem is dolgunk.

Elmondható ugyanakkor, hogy a bevándorlás kérdését, a menekültkérdést, ami két külön kategória azért, helytelenül kezeli a kormányzat, kifelé mutogat, a cselekvést elmulasztja. Zárttá kell nyilvánítani a debreceni menekültszállót, de erről konkrétumokat nem mondanak, csak ígérgetnek. Ezzel szemben a papírok szerint 140 millió forinttal bővítik apartmanokkal azt az intézményt, aminek a bezárását Orbán Viktor megígérte. Tessenek már megmagyarázni, hogy van ez! Tehát még egyszer mondom, a bevándorlás, menekültkérdés kezelését önök tökéletesen elbaltázták. Ez a három présből az egyik.

A másik a kivándorlás, ami azért sokkal fajsúlyosabban nyomasztja a magyarságot jelen pillanatban még, mint a bevándorlás kérdésköre. Itt 100 millió forintból próbálnak bohóckodni 50-60 magyar fiatal javára, ahelyett, hogy ennyiből vagy még többől, sokkal többől elindítanának egy otthonteremtési programot.

A legsúlyosabb probléma viszont az, hogy nem ismerik fel a harmadik prést, ez pedig a magyar népességfogyás elképesztő tarthatatlan helyzete, ahol épphogy csak a statisztikai hibahatáron belül tudtak elmozdulást elérni, pedig ennek kellene minden költségvetési döntésüket alárendelni. Köszönöm a lehetőséget. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage