BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Továbbra is azt gondolom, hogy nem kaptam meg a választ arra, hogy melyik a nem értékes munka. Mert amit ön mondott, az nem munka. Az ácsorgás. De erről nem a kormány tehet, és nem azok, akik a közmunkára biztosítják a pénzt, hanem azok a munkavezetők, akik nem tudnak utasítást adni arra, hogy végezzék el a munkát, kérem szépen!

És ne haragudjon meg, de akkor el kéne dönteni, hogy egyszer meg akarják emelni a minimálbér szintjére ezeknek az embereknek a bérét, vagy pedig most itt, az előző felszólalásában úgy beszélt ezekről az emberekről, mintha borzasztó sokat keresnének a minimálbéresekhez képest. Azért döntsék el, hogy melyiket akarják!

Azt tudom önnek mondani továbbra is, hogy véleményem szerint minden egyes ember, aki reggel fölkel és elmegy dolgozni, az értékteremtő munkát kíván végezni. És ha hagyják neki, akkor azt is végez.

Egyébként meg, ami a külföldre menekült embereket illeti, az a helyzet, hogy ezek az emberek az önök devizamenekültjei, ugyanis önök voltak azok, akik felvetették velük a devizahitelt, és nem tudták visszafizetni. Az elmúlt években rengeteget próbáltunk tenni értük, de az az igazság, hogy nagy részük 2010 előtt ment ki, azért, mert önök devizahitelbe kergették őket, és nem tudták fizetni a hiteleiket. (Dr. Józsa István és Gúr Nándor folyamatosan közbeszól.)

(21.40)

Azt tudom mondani, ez a költségvetés az adócsökkentés költségvetése. Az a kormány, amelyik ezt beterjesztette és a Fidesz-frakció a felelős azért, hogy ezt végrehajtsa. Ennek a költségvetésnek az alapján jövőre minden egyes magyar ember egy kicsikét előrébb léphet, azt gondolom, az életében, és minden egyes magyar ember elindulhat a felé a cél felé, amit én kitűztem annak idején mint országgyűlési képviselő. Azt mondtam mindig a kampányban, azt szeretném elérni, hogy a negyedik év végére minden magyar ember elmondhassa, hogy egy kicsikét jobban él.

Biztos vagyok benne, hogy ha így halad tovább a magyar gazdaság, és így folytatjuk a kormányzást, akkor ezt 2018-ra minden magyar ember és minden család elmondhatja. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage