NOVÁK ELŐD (Jobbik): Ki a felelős a kerítés kudarcáért? Tisztelt Miniszter Urak! Ha már jelen vannak, legalább erre az egy kérdésre válaszoljanak, mondják meg nekünk, hogy az augusztus végére megoldást ígérő kormányzattal szemben ezért a kerítésért és ennek a kudarcáért kit terhel a felelősség.

A bevándorlók jobban teljesítenek - ezt most már elmondhatjuk, vagy akár azt is, hogy a kormányzati ígéretek nem értek többet, mint kerítésre hányt borsó, hiszen nemcsak hogy alatta, felette át lehet mászni ezen a kerítésen, de kapukat építettek be. Olyan kapukat, amelyek mellett a rendőrség, és ne adj’ isten, majd a honvédség is megalázó módon, egyfajta díszőrséget állva, egyenruhás recepciósokként biztosítják a belépési lehetőséget, közénk hozva azokat a láthatatlan migránsokat is, amelyekről ma még kevés szó esett, az ebolára, a vérhasra, az AIDS-re, a tüdőbajra gondolok, amelyekkel kapcsolatban kitűnő szakpolitikusaink, Rig Lajos és Lukács László (Derültség a Fidesz soraiból.) már többször kifejtette véleményét, fenntartásait, hogy milyen egészségügyi katasztrófaveszély fenyegeti hazánkat, amivel szembe kell nézni.

Ezzel szemben a kormányzat, úgy tűnik, a letelepítés politikáját folytatja, ezért nyitotta meg a családtámogatási rendszert számukra, ezért jelölt ki iskolákat a gyermekkorú migránsok számára, ezért építik sorra a letelepítő táborokat Martonfától kezdve, ki tudja még, hány helyen az országban. Úgy tűnik, itt a fővárosban is, hiszen az ország szívéig beengedték ezeket az akár betegségeket is magukkal harcoló migránsokat. Nem is engedik tovább, ami aztán végképp elképesztő, ezért szeretnénk igenis a kormányzat felelősségét firtatva felszólítani arra, hogy igenis védjék meg Magyarországot. A Fidesz erre, úgy tűnik, képtelen, ezért a Jobbik konstruktív ellenzékiként segítséget kíván nyújtani abban, hogy akár a honvédséggel is védjük meg a határainkat. De ami a legelfogadhatatlanabb, hogy egyszerre engedik be és innen nem engedik tovább ezeket a rendkívül komoly nemzetgazdasági problémákat is okozó bevándorlókat. Ezért kérjük, hogy a Jobbik javaslatait fogadják meg, és végre érdemi gátat szabjanak a bevándorlók cunamijának. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage