Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nemcsak Schiffer Andrástól hangzott el a nap folyamán, hogy emberhez méltó lényként kellene kezelni, ha jól idézem, az érkezőket, és megadni nekik a tiszteletet. Valóban, mi, jobbikosok nem vitatjuk el senkinek a jogát ahhoz, hogy ha valóban, valódi fenyegetés elől menekül, akkor a minimális és szükséges segítséget megkapja.

De ha humanitárius katasztrófahelyzetről beszélünk, akkor a legfontosabbnak azt tartjuk, hogy az itteni, őshonos magyar lakosságot érintő humanitárius katasztrófát hárítsuk el Röszke, Ásotthalom, Mórahalom térségében. (Moraj a független képviselők soraiból.) Még ha zajonganak is mögöttem a balliberálisok, számunkra akkor is a magyar emberek lesznek a legfontosabbak, az, hogy a Keleti pályaudvar környékén a közegészségügyi katasztrófahelyzetet hárítsuk el.

Senki ellen, de mi itt Magyarországra felesküdött képviselők vagyunk, főleg aki a Szent Koronánál is tett egy ilyen esküt magában vagy akár nyilvánosan. El kell hogy mondjuk: arra esküdtünk, hogy megvédjük Magyarország lakosságát attól az elképesztő veszélyhelyzettől, ami kialakulóban van. Senki ellen, de minden magyar polgárért. Meg kell szüntetni tehát azt a helyzetet, hogy egy legalizált menekültszálló legyen az egész országunk.

Éppen ezért a Jobbik szombati napon 15 órakor a BM előtt, a Széchenyi téren Vona Gábor részvételével egy olyan demonstrációt tart, ahova nagy szeretettel vár mindenkit, aki felelősséget érez a saját hazájáért, és hogyha emberi jogokra gondol, akkor a magyar emberek emberi jogaiért szeretne lándzsát törni, és kiállni azért, hogy ez az elképesztő katasztrófahelyzet, ami a kormányzati és nemzetközi tötymörgés következtében kialakult, elhárításra kerüljön, és végre férfihez méltó módon a cselekvés szakaszába lépjen az, amiről eddig sajnálatos módon önök itt csak beszéltek. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage