KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök úr! Tisztelt Országgyűlés! Apáti István képviselő úr felszólalására szeretnék reagálni, amikor a magyar rendőröket negatív színben tüntette föl, illetőleg úgy mutatta be, mint akik nem intézkednének a röszkei események kapcsán. (Volner János: Csak a kormányt!) Szeretném elmondani itt a tisztelt Házban a képviselő úrnak és az Országgyűlés nyilvánossága előtt (Az elnök csenget.) a nyilvánosságnak, hogy a magyar rendőrök mindent megtesznek ebben a helyzetben a rend, a közbiztonság fönntartása érdekében úgy Röszkén, mind pedig az ország valamennyi településén.

Azt le kell szögezni, ahogy ebben a vitában mindenki számára reményeim szerint nyilvánvaló volt, ez a mai helyzet nem egy szokványos helyzet. Mégis, a magyar rendfenntartó erők, a magyar rendőrök fönntartják a rendet, úgy Röszkén, ahol egyébként intézkedéseket tettek, a rendőrség megerősítésre került, és a kitört személyek előállítására intézkedést tettek, de ugyanúgy az M5-ös autópálya forgalmának elterelése érdekében, a közlekedés biztonsága érdekében is intézkedtek.

Tisztelt Képviselőtársaim! Ez az eset is, amit a képviselő úr fölemlített a hozzászólásában, rámutat annak a fontosságára, hogy ezt a törvényt a parlament fogadja el, majd fogadja el az ezt követően megtárgyalandó törvényjavaslatot is. Hiszen a hármas védelem, tehát a fizikai védelem, az ideiglenes biztonsági határzár, a jogi védelem és az élőerős megerősítés mind-mind szükséges ahhoz, hogy Magyar­ország, a magyar emberek érdekeit tudjuk védeni minden pillanatban, minden helyszínen az ország területén, és az uniós kötelezettségeinknek is eleget tudunk tenni. Kérem ezért az Országgyűlést, hogy a javaslatot támogassa. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage