TUZSON BENCE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Látszik az, hogy alapvető kérdésekben nem értünk egyet. Tisztázzunk egy kérdést! A bevándorlás kérdése, a gazdasági bevándorlás kérdése nem jó. Ezt nem akarhatjuk. Ezt szolgálják a mostani javaslatok.

Kedves Szocialista Képviselőtársaim! Nem lehet olyat mondani, ami teljesen ellentétben áll azzal, amit néhány hónappal ezelőtt mondtak. Kunhalmi Ágnes képviselő asszony mondta június 18-án, erőteljes kifejezést használt, azt mondta, a bevándorlás egy álprobléma, amit a Fidesz kreált. Ennek keretében kell megítélni Bárándy Gergely hozzászólását is (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Úgy van!), mert, kedves képviselőtársam, ezek a szavak elhangzottak, és ahhoz képest önök kérdezik meg, hogy mit keresnek most a bevándorlók Budapesten. (Kunhalmi Ágnes: Mit keresnek Budapesten? - Dr. Bárándy Gergely: Mit keresnek?) Önök beszélnek alkotmánymódosításról, önök próbálják meg összekeverni a különböző jogrendeket egymással. Ez mindenképpen hibás magatartás, nincs igazuk ebben a kérdésben - remélem, hogy be fogják látni.

A jobbikos képviselőtársaktól azt szeretném kérni, hogy legyenek következetesek, ne az események után fussanak, hanem következetesek legyenek. Nemrég még zárt táborokról beszéltek Magyarországon. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Most is arról beszélünk!) Most meg azt mondják, hogy ne regisztráljuk az embereket, hanem engedjük el őket, oda menjenek, ahova akarnak. Ez a két dolog egymással ellentétben áll.

Nem az események után kell futkosni (Az elnök csenget.), hanem meg kell szavazni az előterjesztéseinket! Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage