FIRTL MÁTYÁS, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm, elnök úr. Én eddig mindenkit tisztességgel meghallgattam. Abban bíztam, hogy képviselőtársaim vannak azon a szinten, hogy a másikat is meghallgatják. De az elnök úrnak muszáj volt felszólítani őket. Jogunk van, tisztelt képviselőtársaim, megvédeni kultúránkat, nyelvünket. (Dr. Staudt Gábor: Úgy van!) Úgy van, köszönöm, Staudt képviselő úr.

Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Sopron és környéke, ahol a határnyitás történt, országgyűlési képviselőjeként muszáj szólnom arról, és fontos emlékeztetnem arra a tényre ma, hogy Magyarország ugyanannak az Európának a védelmére tesz lépéseket most, mint annak idején, amikor megnyitotta határait az Európai Unió felé a németek előtt. Minden jelenbeli álságos és demagóg megnyilvánulás ellenére ugyanazon alapvető közös értékekhez való tartozás, közös megerősödésünk és hitünk volt a célja a diktatúra által emelt vasfüggöny lebontásának, mint ahogy a mostani határvédelmi rendszer felépítésének is. Olyan időket élünk most, amikor veszélybe kerültek értékeink, minden, ami európaiságunkban érték, ami biztos és maradandó alapja a fejlődésnek és a gyarapodásnak.

Most a törvénytelen bevándorlás Magyarországot és Európát egyaránt fenyegeti. Veszélyt jelent közös értékeinkre, kultúránkra, de megélhetésünkre is. Ezért tisztességtelen összemosni az európai egység melletti, az európai népek és kultúrák, az összetartozás közös európai értékei melletti vasfüggönybontás és a veszélyt elhárító határvédelmünk megerősítését. A különbség, tisztelt képviselőtársaim, hogy a vasfüggönyt a diktatúra építette a saját népe és a magyarok ellen megfélemlítésünkre, kiszolgáltatottságunkra. Csak emlékeztetni szeretnék: még attól sem riadtak vissza, hogy aknazárat is létesítsenek a határ megőrzése érdekében a saját nemzetük terrorizálására. A határkerítést pedig, tisztelt képviselőtársaim, családjaink, településeink és mindennapjaink biztonsága iránti felelősség építteti, az életünk védelmére. Számunkra a tét ma már az európai életmód és életvitel, a biztonságunk, az európai értékek és a nemzetek megmaradása vagy eltűnése, illetve felismerhetetlenségig történő megváltozása, de ami annál még fontosabb, ma a tét Magyarország biztonsága, mindennapjaink biztonsága, otthonaink, gyermekeink biztonsága.

Tisztelt Ház! Tizenegy éve vagyunk az Európai Unió tagjai. Azért legyünk annak tudatában, hogy az Unión belüli szabad mozgás uniós vívmány és jog. Minekünk ezt kell megvédeni, mert ezáltal tudunk mi, magyarok szabadon mozogni az Európai Unióban, és ezt használva mozognak a magyarok a határok ellenőrzése nélküli átlépéskor, amikor bárhova el tudnak menni az Európai Unióban. Nézzék meg, egy pillanat alatt az osztrák milyen káoszt tudott okozni, amikor bevezetett egyfajta határellenőrzést. Ezért kell nekünk ezt a schengeni határellenőrzést oly módon végezni, hogy ne tudjon az Európai Unió belénk kötni, mert az Európai Unió megteszi azt a kettős mércét, hogy amit ők gondolnak Franciaországban, illetve az alagútnál, azt szabad tenni, vagy szabad tenni Spanyolországban, vagy szabad tenni Bulgáriában, de Magyarországnak nem szabad tenni.

(14.10)

Ha a ’80-as évek végi magyar megnyilvánulások Európa javát szolgálták, tisztelt képviselőtársaim, akkor bízva hihetünk abban, hogy most, 2015-ben is tudunk hasonlóan dönteni, cselekedni Magyarország és Európa érdekében.

Tisztelt Ház! Az Országgyűlésnek benyújtott T/5985. számú, egyes törvények Magyarország államhatárának hatékonyabb védelmével és a tömeges bevándorlások kezelésével összefüggő módosításáról… - az volt az indítványunk alapvető szándéka, hogy a honvédségnek szánt őrzés-védelmi feladatokkal egyúttal kimondja, hogy a rendőrséggel történő közreműködés során nem vonhatja el annak feladatát és hatáskörét, a honvédség által védendő létesítményeket a kormány rendeletben határozhatja meg. A honvédség új jogosítványa lehet például a gépjárművek közúti megállítása, továbbá a katonák, a rendőrök jogaihoz hasonló felhatalmazást kapnak a helyszínbiztosításra, területzárásra, valamint kényszerítő eszközök alkalmazására, illetve személyi szabadságot is korlátozó intézkedésekre.

Az előterjesztésben kezdeményezzük, hogy a rendőrök és az illegális bevándorlók felkutatása érdekében bebocsátás vagy hatósági határozat nélkül is behatolhassanak magánlakásokba a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején. A rendőrségi törvényt úgy is módosítanánk, hogy a hatóság külföldi felderítő tevékenységet is folytathasson az embercsempészek elleni küzdelemben. A rendőrség emellett egy másik változtatással bevonhatóvá válna a válsághelyzet alatti járványügyi intézkedésekbe.

Tisztelt Ház! Amikor a honvédség bevonását javasoljuk és a baloldali ellenzék - mondhatnám azt is, hogy törpe ellenzék - már odáig fajul, hogy a hágai bíróságon akarja megtámadni Magyarországot, erre azt tudom mondani, most miniszter úr éppen említette, hogy Ausztria honvédelmi minisztere miként vélekedett a miniszteri értekezleten. De szeretném emlékeztetni tisztelt képviselőtársaimat, hogy amikor Ausztria csatlakozott a schengeni zónához, valóban az osztrák határt, a Bundesheert őrizte és építette föl, és ugyanúgy gépkarabélyokkal szolgálatot teljesítő katonákat láttunk a magyar-osztrák határon, akik ugyanazt a célt szolgálták, amit Magyar­ország akar bevezetni.

Azért szeretném ezt felhívni, hogy amikor a baloldali képviselők ilyennel foglalkoznak, akkor azt kérdezzék meg, hogy Ausztria azt hogyan tehette meg, és ne azt, amikor Magyarország egy válsághelyzetben, egy minősített helyzetben megpróbálja a határai védelmét ellátni. Szeretném azt is elmondani, akkor az osztrák rendőrség, az osztrák katonaság, ha valaki nem azon a bizonyos átkelőponton haladt át, azt bizony előállították, pedig európai, schengeni állampolgárok voltunk már akkor is, sőt meg is büntették 30-40 euróra azt, aki nem azon az útvonalon közlekedett.

Úgyhogy amikor ezt a javaslatot letettük, azt kérem tisztelt képviselőtársaimtól, hogy valóban adjuk meg a felhatalmazást ezen a törvényen keresztül a honvédségnek, hogy segítse Magyarország védelmét. És ezek után köszönetet kell mondani a migrációs hullám ideje alatt a rendőrségnek, a Bevándorlási Hivatalnak, a TEK-nek, az Alkotmányvédelmi Hivatalnak és természetesen a honvédségnek, hogy erejét megfeszítve próbálta a határidőket teljesíteni és próbálja teljesíteni az elkövetkező időben.

Éppen ezért arra kérem képviselőtársaimat, hogy most helyzet van, olyan helyzet van, amikor össze kell fogni, amikor mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy Magyarország határait megfelelő módon védjük, ezzel természetesen Európa határait és a schengeni határok védelmét látjuk el.

Kérem, hogy ebben támogassák az előterjesztésünket és szavazzák meg, ezzel segítve Magyarország biztonságát, családjaink, gyerekeink biztonságát. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage