ELNÖK: Köszönöm, bizottsági elnök úr. Megkérdezem Németh Szilárd István képviselő urat, kíván-e élni a felszólalás jogával. (Németh Szilárd István: Nem, köszönöm.) Nem kíván. Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatal következik. Emlékeztetem önöket, a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő úr mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze fel. Felhívom figyelmüket, hogy a mentelmi jog felfüggesztéséhez a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést tehát, hogy felfüggeszti-e Németh Szilárd István országgyűlési képviselő úr mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. ‑ Novák Előd: A törvény előtt mindenki egyenlő? ‑ Dr. Répássy Róbert: A Szilvásyt véded, vagy miért kiabálsz?)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 25 igen szavazattal, 151 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett Németh Szilárd István mentelmi jogát nem függeszti fel.

Tisztelt Országgyűlés! Most, 16 óra 21 perckor áttérünk az azonnali kérdések, interpellációk tárgyalására.

Tisztelt Országgyűlés! Burány Sándor, az MSZP képviselője, azonnali kérdést kíván feltenni a Magyar Nemzeti Bank elnökének: „Ekkora pofátlanság még az űrből is látszik?” címmel.

Megkérdezem Burány képviselő urat, hogy mivel az elnök úr halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt nem tud jelen lenni válaszadásra Nagy Márton alelnök urat jelölte ki, elfogadja-e a válaszadó személyét. (Jelzésre:) Elfogadja. Megadom a szót Burány Sándor képviselő úrnak.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage